Pengesnakk i 2018

Dec 30, 2018

Et halvår etter at jeg bestemte meg for å legge ned bloggen, fikk jeg lyst til å starte den igjen. 1. august var derfor Pengesnakk tilbake, og det har vært et veldig givende halvår! Før vi går inn i et nytt og spennende 2019 tar jeg et tilbakeblikk, og deler med dere hva som har skjedd i 2018.

Mens bloggen fortsatt var nede publiserte OBOS-bladet et intervju med meg om økonomisk uavhengighet. Plutselig var den hemmelige bloggen min offentlig, og det føltes veldig godt. Nå vet alle at sparing er en av mine hobbyer, og at jeg driver en blogg om det. Trykk på bildet under, og bla til side 46 for å lese artikkelen.

Bildet er tatt av Elisabeth Sperre Alnes for OBOS-bladet

August

Pengesnakk.no ble relansert i august med dette innlegget. Det var så gøy å være tilbake på bloggen igjen! Jeg var fast bestemt på å ikke sette noen krav til meg selv med tanke på antall innlegg, og det har vist seg å være en bra strategi. Å drive blogg er bare lystbetont for meg nå; en skikkelig fin hobby.

Jeg liker å se på tall, og sammenlignet mitt eget forbruk så langt i år med SIFOs referansebudsjett. En fin øvelse hvis du ønsker fokus på hvor du sløser. Kanskje noe å gjøre nå ved årets slutt?

September

Pengesnakk kom seg endelig på Facebook. Jeg er ikke veldig aktiv der inne enda, men deler blogginnleggene mine, og litt annet innimellom.

Aftenposten hadde en sak om fondsparing til barn, og valgte å intervjue meg. Det er smart å spare i fond til barn! Jeg har tidligere blogget om vår barnesparing her. Elle.no publiserte også et intervju med meg. Det finner du her. Scroll ned til overskriften «superspareren».

Jeg satte meg et sparemål for 2018 allerede i januar, men fikk ikke delt det med dere før i september. Målet var å spare 320 000 kroner, og jeg var allerede godt på vei i september. Heldigvis! En del av sparingen i år gikk til å betale vår nye bil; en Nissan Leaf.

Oktober

Jeg har kapselgarderobe. Det er et system der jeg kun har 33 plagg fremme hver sesong, og bytter med ting jeg gjemmer bort i esker resten av året. Selv om vi bygget et garderoberom her hjemme i sommer, og har masse plass til klær, fortsatte jeg med kapselgarderoben min. Jeg har bare plagg jeg er glad i, og reparerer dem om det trengs. Det skrev jeg om i innlegget La klærne få leve lengre. Jeg anbefalte også ferieformen Staycation. Trendy, økonomisk, miljøvennlig og praktisk ferie.

Jeg startet tidlig å planlegge julen i år, og publiserte allerede 2 måneder før jul en liste over 10 ting vi må tenke på før jul.

Oktober var måneden der jeg for alvor tok i bruk Instagram for Pengesnakk, og det har vært så gøy. Nesten så gøy at bloggen har blitt nedprioritert. Så jeg håper du følger meg der også! Der deler jeg nesten daglig sparetips og gir deg innsyn i min hverdag.

November

I november slo jeg et slag for å selge rot på internett. Det er så deilig å rydde i skap, boder og klær. Og gøy at man kan tjene penger på å få det bedre rundt seg! Det som er rot for deg, kan være gull verdt for andre. Andre helgen i november slo jeg et slag for billige helger, og skrev et innlegg om familiehelg uten forbruk.

Vi har pusset opp en gammel loftsleilighet de siste årene. Nå er vi nesten helt ferdige, og jeg vil gjerne vise dere litt rundt hjemme hos meg! Jeg startet med en bloggpost om kjøkkenet mitt.

Østlandsposten skrev en sak om tøybleier, og intervjuet meg til saken. Trykk på bildet for å lese.

Jeg synes det er gøy å lære nye ting, og måtte blogge om hjemmelagde såper da jeg hadde vært på såpekurs. God idé til hjemmelagde gaver!

Desember

Da desember kom fant jeg på at jeg skulle prøve noe nytt, og startet min helt egne podcast! Det var gøy det – Pengesnakk som podcast! Litt skummelt først, men den har blitt tatt godt imot. Flere tusen mennesker har hørt på den allerede, og det gjør meg så stolt!

I Podcastepisode nummer 2, delte jeg mine aller beste sparetips. For deg som ikke har tid til å høre på podcasten, laget jeg en oppsummering her.

Jeg bidro med tips til en sak på nrk.no om rimelige julegaver. Den saken kan du lese her.

I midten av desember forsto jeg at jeg kom til å klare sparemålet jeg hadde satt meg for i år. Jeg sparte 327 021 kroner i 2018!

Noen dager før jul ble det publisert en artikkel om meg og andre som sparer til økonomisk uavhengighet i Dagens Næringsliv. Morsomt å se at temaet sparing kan engasjere så mange. Og jeg fikk trent meg i å håndtere alle typer tilbakemeldinger i dagene etterpå.

Min første avisforside! Trykk på bildet for å lese artikkelen

Året 2018 avsluttes med podcastinnspilling for min del. Gleder meg til å innta boden og spille inn det jeg skal dele med dere. Podcasten publiseres 1. januar. Håper dere vil høre på! Abonner på Pengesnakk i iTunes, så går du ikke glipp av den.

GODT NYTT ÅR!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.