Santorini – på budsjett?

tjene penger May 02, 2015

Årets ferietur går til Hellas, og Mannen og jeg gleder oss veldig!

Hadde det ikke vært for en hyggelig invitasjon til bryllup på Santorini hadde vi nok prioritert oppussing denne sommeren. Det fine været vi hadde i Norge i fjor, gjør at vi ikke hadde tatt det så tungt om det ble Oslo-sommer i år igjen. Allikevel blir det så deilig/fint/gøy/morsomt/romantisk/kult å dra på tur!

Nå som jeg har startet blogg om privatøkonomi ser jeg på turen med litt andre øyne. Hvor mye koster det egentlig for oss to med en ferie i Hellas? Hvordan kan vi finne den riktige balansen mellom billig og skikkelig fint?

Ingen tvil om at Hellas generelt er fint for to sparegriser på tur. Santorini er derimot ikke det billigste stedet. Vi har derfor endt opp med å ikke bo på Santorini hele ferien. En greker vi pratet med mente også at det holdt med et par dager på den vakre øya.

Mannen utfordret meg til å finne fly og hotell til 10 000 kroner. Det startet veldig bra. Det koster 948 kroner for to voksne og en koffert å fly direkte til Santorini en onsdag kveld kl.22.10. Det kan koste over 18 000 kroner for flybilletter til Santorini samme onsdag med to mellomlandinger(uten koffert). Så da ble det kveldsflygning på oss. Og kun en koffert. Begge kan ha håndbagasje, så vi valgte å ikke betale mer for enda en koffert.

2 694 kr for to voksne og en koffert hjem fra Athen 10 dager senere. Fornøyd med prisen her også.

6 358 kr igjen til å dekke hotell på Santorini(5 netter), Mykonos(3 netter) og Athen(2 netter). Ikke så fornøyd. Jeg måtte ta en prat med Mannen.

«10 000 kroner er ikke så mye altså. Hvis vi vil ha det litt..ehh..fint»

«nei vel, hvor mye mer må vi ut med da?»

«Ingen ting!»

Forslaget mitt var å leie ut vår egen leilighet til feriegjester som skal besøke Oslo, mens vi selv er i Hellas. Pengene vi tjener bruker vi til å oppgradere standarden på vår egen reise.

Noen andre kan nyte livet i Toppleiligheten mens vi nyter livet i Hellas.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.