Selg rotet ditt på nettet

minimalisme tjene penger Nov 04, 2018

En rask måte å tjene penger på er å selge ting på nett. I tillegg til å bli rikere, blir du kvitt noe du ikke trenger lenger og du får glede noen andre.

Når det gjelder hva du kan selge er det rett og slett ingen begrensning. Det er et marked for leker, interiørgjenstander og brukte sokker. I år har jeg solgt en del babyutstyr, en bok, en liten tavle og bilen vår på finn.no. En annen salgskanal jeg bruker er ’tise. Den appen egner seg til merkeklær. Jeg har solgt en kjole, en parfyme og en veske i år. Det finnes også mange facebookgrupper for kjøp og salg. Noen etter område, som «kjøp/salg/gis bort – i Hamar & omegn», andre etter hva som handles, som «kjøp og salg – zara – kappahl – lindex – name-it – cubus – hm». Søk litt rundt, så finner du et sted som passer å selge akkurat det du ønsker å bli kvitt.

Det går en grense for hva det lønner seg å styre med, men for meg er denne grensen ganske lav. Jeg blir så glad for å se at ting kan brukes videre hos noen andre at jeg har solgt gjenstander for under 50 kr. Hvor din grense går får du vurdere selv, men husk at visse ting kan det koste både penger og krefter å bli kvitt, så det kan lønne seg å få noen «finnere» til å hente, selv om du ikke får mye for tingen.

Jeg har til enhver tid annonser ute på nett, selv om jeg har solgt unna i årevis. Så om du tenker du ikke har noe å selge, er det vanskelig for meg å tro. Gå gjennom rom for rom, boder, loft og kjeller. Kanksje du har noe i garasjen også?

Hvis du vil selge ting fort, kan du legge de ut billig. Hvis du vil tjene mest mulig må du regne med å bruke mer tid. Sjekk ut hva lignende gjenstander ligger ute for, så får du en grei oversikt over bruktprisen.

Når du vet hva du vil selge og prisen du vil ha, må du lage en annonse. Dette er enkelt, og kan gjøres fra mobilen. Gjør det tydelig hva du selger. Jeg tenker alltid på hvilke søkeord jeg ville brukt for å finne det jeg skal selge, og inkluder disse i overskriften. «Lys blå sofa fra Home and Cottage» er bedre enn «sofa». Inkluder gjernet navnet på modellen du selger, og størrelse dersom det er klær eller sko.

Bilde er essensielt for å få til et salg. Ta fine og oversiktlige bilder i dagslys. Ta nærbilde av eventuelle feil og mangler. Skal du selge klær kommer de bedre frem om du har de på, enn om de vises frem på en henger.

Når du har overskrift, bilde, beskrivelse og pris er vi klare for salg!

Lurer du på noe om kjøp og salg på nett, eller har du et eget tips? Jeg har laget en egen tråd om dette i Pengesnakk-gruppen på facebook.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.