Selge 100 ting i 2019

minimalisme tjene penger Jan 21, 2019

Forrige helg satte jeg meg et nytt mål for 2019. Mannen og jeg ble enige om å selge 100 ting her hjemmefra.

Brudesko

Det vi skal selge er ting vi ikke har bruk for lenger, eller aldri har tatt i bruk. Det er deilig å kvitte seg med saker, og det er gøy å få penger for å rydde.

Kanalene vi bruker for å selge ting er finn.no, ’tise og facebookgrupper for kjøp og salg.

Hundre ting i løpet av et år er omtrent 2 ting i uka. Da vi satt målet hadde jeg så langt i år solgt et par sko. Skoene hadde jeg på på bryllupsdagen vår, men har ikke brukt dem etterpå. Da var det fint å kunne sende dem videre. Men skoparet teller kun som 1, så jeg hadde 99 igjen…

Jeg liker ikke å starte med å ligge etter, så jeg fikk med Mannen på en liten annonsedugnad. Det tok kun en halvtime å publisere de første 13 annonsene når vi begge la ut fra hver vår mobil.

Opprydding

Siden vi gjorde om den ene boden vår til klesrom har det vært fullt av ting inne i leiligheten vår. Vi ønsket ikke å fylle opp den andre boden med ting uten å ha et system der. Nå har den andre boden også blitt podcaststudioet mitt, så der har jeg det fint med kun dyner og puter.

Derfor har innholdet fra en og en halv bod vært plassert i andre etasjen vår siden i høst. Der står det egentlig ikke i veien. Derfor har det tatt litt tid for oss å prioritere å lage salgsannonser. I tillegg har vi tvilt på verdien av det vi vil kvitte oss med.

Er det verdt å lage en annonse for en enkelt babylue? Og er det egentlig noen som er interessert i et nøkkelskap jeg hadde på rommet mitt som liten, og som har fulgt meg siden? Kan noen andre virkelig få bruk for denne stålbollen som vi ikke lenger vil ha?

Svaret er ja på alt, for denne uken har vi virkelig fått solgt unna. 7 ting har til sammen blitt hentet og sendt. En deilig følelse at andre vil ha det, så det ikke blir kastet.

 

Selge 100Hundre felter skal hakes av!

Vi har solgt både babylue, nøkkelskap, stålbolle, samlekopp, regntrekk til barnevogn i tillegg til noe seileutstyr. Vi har også fått gitt bort vaskemaskinen vår som dessverre tok kvelden denne uken. One man’s trash is another man’s treasure, som det heter. Du vil bli forbauset over hva andre folk er interessert i, hvis du ikke har prøvd å legge ut ting for salg før. Av og til står jeg jo på andre siden. Glad for at folk har lagt ut for salg, slik at jeg får tak i det jeg trenger brukt.

   

Av penger har vi fått inn 1 570 kroner denne uken. Ikke dårlig, for ting vi ikke vi ha i livet vårt mer! Hvor mye vi skal sitte igjen med etter å ha solgt 100 ting har vi ikke satt noe mål på. Det viktigste med målet var å gi meg en grunn til å gidde å legge ut annonser for små og store ting, og å vise meg selv at det er mer å kvitte seg med her, selv om jeg har solgt unna i flere år.

Jeg teller 1 handel som 1 salg, med mindre jeg selger ting fra ulike annonser til samme kjøper. Selger jeg fra samme annonse til flere kjøpere teller jeg det som flere salg. Men så er jeg i tvil om jeg skal telle vaskemaskinen, da den ble gitt bort og ikke solgt. Har foreløpig ikke krysset av for den.

Det er ikke så lenge siden jeg skrev om å selge rotet sitt på nett. Trykk på linken hvis du vil lese. Har også laget en guide til kjøp og salg på nett her på bloggen. Sjekk den ut hvis du også har ambisjoner om å selge noen av dine brukte ting i år!

En av dere fortalte meg forrige uke om en egen konto for det som selges på nett. Selv har hun planlagt tur til Kristiansand dyrepark med mann og barn for pengene. Er ikke det fantastisk inspirerende? Noen som har lyst til å selge unna ting og har satt mål på antall ting eller en sum?

Og du, hvis du vil ha mitt skjema for å krysse av og følge med sender jeg deg det gratis her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.