Skal du reise utenlands eller betale i annen valuta?

Dec 27, 2018

Var du en av mange nordmenn som netthandlet fra utlandet før jul? Husket du å sjekke kursen? Og hvis du sjekket eurokursen i starten av desember, så gjelder vel den samme nå?

Det kan fort bli en ubehagelig overraskelse å handle i en annen valuta. Eurokursen har faktisk steget fra 9.5 til over 10 de siste ukene. Det er et eksempel på at det er lurt å sjekke kursene ofte om du handler i utenlandsk valuta. Det utgjør en del kroner hvis det for eksempel er snakk om en ferietur med hotell, mat og drikke. Da er det fint å ha en valutakalkulator man kan stole på.  Denne baserer seg på Norges Bank sine kurser. Den viser også kurser bakover i tid, hvis du ønsker å se utviklingen til en bestemt valuta.

Selv hadde jeg god bruk for valutakalkulator da jeg var ute og reiste med venninnene mine i Polen. Allerede på flyplassen gjorde jeg en tabbe, og regnet feil vei. 100 PLN = 233 NOK ser jeg nå. Jeg tenkte omvendt og tok ut mye mer enn jeg trengte. Da skulle jeg visst hvor lett tilgjengelig denne valutakalkulatoren var.

Vi jentene brukte en norsk app til å fordele utleggene mellom oss. Utrolig lettvint og praktisk. Vi slapp å dele opp alle måltider der og da, og å huske på hvem som skyldte hva til hvem under turen. Men det ble allikevel litt kluss, da appen manglet noe vi trengte; en valutakalkulator.

Men med tunga rett i munnen, og et system der en av oss hadde ansvar for valutakalkulatoren og en annen utleggene, klarte vi oss fint på tur!

Neste gang jeg handler noe på nett fra utlandet kommer jeg også til å bruke denne valutakalkulatoren. I tillegg til å vite akkurat hvor mye varen koster før jeg bestemmer meg, kan jeg også finne ut av om vekslingskursen som oppgis er til å stole på.

Om du grensehandler har du med denne siden muligheten til å følge med på kursen, og på den måten finne ut av når det lønner seg mest å ta turen over grensa. I tillegg vet du akkurat hva varen koster om du regner med oppdatert kurs. Men husk at grensehandel ikke lønner seg om du kjøper varer du ikke ville kjøpt hjemme da!

Jeg holder på med å planlegge neste podcast til dere! Det er så gøy at så mange har hørt den forrige. Takk for alle tilbakemeldingene! Dere er gode. Vi snakkes om et par dager – nyt romjulen!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.