Slik blir du også en investor

Uncategorized Oct 27, 2019
Hvordan ser en investor ut?

I denne ukens podcast snakker jeg med Beate Engelschiøn om hvor lett det er å starte med investeringer på børsen. Vi snakker også om fordelene med å være på børs, og hvordan man reduserer risikoen. Alle kan bli investorer. Du trenger verken masse penger eller mye kunnskap.

Episoden finner du her.

Du trenger nesten ikke kunne noe som helst for å bli en investor. Men du må ha en plan. Planen bør være at pengene skal være investert i flere år før du tar dem ut, og at du investerer i mange selskaper. Den enkleste måten å investere i mange selskap på er å investere i fond.

Den enkleste måten å spare i fond på er å bruke en app.

Du kan investere i fond gjennom en aksjesparekonto i din egen bank. Det er ulikt hva bankene tilbyr, hvor enkelt det er å finne et fond å investere i, og hva kostnadene er. Vil du spre investeringene dine og betale lite for forvaltningen anbefaler jeg globale indeksfond.

Vet du hva du vil investere i, kan jeg anbefale Nordnet. Der finner du fond og enkeltaksjer fra hele verden. Der kan du kan også handle aksjer som ikke er på børs.

Kron app Pengesnakk

Jeg investerer

Jeg investerer hver måned gjennom fondsroboten Kron. Laster du ned Kron, og svarer på noen enkle spørsmål, finner Kron frem til fond som passer for deg. Last ned appen her for å teste ut.

Jeg digger at Kron gjør det så enkelt for oss som ikke vet mye om aksjer å bli investorer. De bruker et språk man forstår, og du trenger ikke å navigere i fondsjungelen selv. De er alltid raske til å svare på mine spørsmål, og de oppdaterer appen jevnlig med nyheter som er relevante for mine investeringer. Det synes jeg det er gøy å følge med på, og det gjør at jeg faktisk føler meg som en investor. De forklarer også svingningene med ord jeg forstår.

I Kron kan du velge mellom ulike temaer når du investerer. Jeg har valgt tema indeks, fordi det er billigst. Jeg betaler 0,24 % for forvalting, og da har de spredd pengene mine i 5 ulike fond.

 

 

Før du investerer sparepengene dine bør du ha dette på plass:

 

  1. En bufferkonto eller på annen måte tilgjengelige midler for uforutsette utgifter
  2. Ingen lån med rente på over 5 %
  3. Ha nedbetalt boliglånet til et komfortabelt nivå, der du også tåler renteøkning
  4. Er du ung og vil eie egen bolig i fremtiden bør de første 25 000 sparekronene dine hvert år spares i BSU

Er du klar til å ta steget, kan du sjekke ut Kron her.

Vil du vite mer om å starte fondssparing kan du lese denne artikkelen, eller stille dine spørsmål i facebookgruppen Pengesnakkerne.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.