Slik hjelper Horde-appen deg

Oct 17, 2019
Bruker du kredittkort for å samle bonus? Eller mangler du oversikt over dine kredittkort og forbrukslån? Horde kan hjelpe deg med begge deler.

Appen laster du ned her.

De siste ukene har jeg testet ut appen Horde, og har anbefalt den til flere jeg kjenner. Nå er det deres tur til å få den anbefalt!

Horde er en app som viser deg hvilke kredittkort og forbrukslån du har, med saldo og rente. Du kan bruke den uansett hvilken bank du har.

Appen kan hjelpe deg og privatøkonomien din på flere måter:
  1. Du får oversikt, og vet nøyaktig hvor mye penger du skylder på kredittkort- og forbrukslånene.
  2. Du kan enkelt se hvilke lån du bør prioritere først. Lånene med høyest rente er dyrest å ha lenge.
  3. Du ser den totale summen du kan låne på hvert av kredittkortene.
  4. Du kan si opp kredittkortene i appen.

Det er fordeler med å bruke kredittkort. Noen av kortene gir bonus på spesifikke kjøp som mat eller bensin, andre gir cash back på alt, rimeligere reiser, gode forsikringer på turer som er kjøpt med kortet etc. Ingen av disse fordelene oppveier ulempen det er om du ikke betaler hele kredittkortregningen hver måned. Kortene har høy rente, og det koster deg dyrt å ha en saldo på dem.

Jeg bruker selv kredittkort til mine månedlige utgifter, og det gjør at det er to ting jeg må passe på. Det ene er kredittgrensene mine. Hvis jeg bruker mer enn grensen på kortet mitt koster det penger. Det andre jeg må passe på er at jeg har nok penger til å betale hele regningen ved forfall.

Horde hjelper meg med begge deler.

Appen er enkel, men samtidig genial. Den gjør ikke noe annet enn å vise deg forbrukslånene og kredittkortene dine. Men infoen om saldo og kredittgrense er super, også for deg som jobber med å kvitte deg med dyr gjeld.

  • Jeg ser hvilke kort jeg kan bruke til mitt neste kjøp. Nærmer jeg med kredittrammen bruker jeg et annet kort.
  • Jeg ser hvor store regninger jeg ligger an til å få, og sørger for å ha stor nok saldo på brukskonto til å dekke hele beløpet.

Tidligere måtte jeg logge inn flere forskjellige steder. Nå får jeg oversikten over alle kredittkortene mine i en og samme app.

At man kan si opp kredittkort inne i appen fikk mannen min til å si «dette er den beste appen jeg har lastet ned i år». I fjor fikk han tilsendt et gullfarget kredittkort med grense på 50 000 kroner fra banken han brukte før. Han klipte det med en gang, men tok ikke kontakt med banken og fikk det slettet. I appen lå dette kortet og et annet kort fra samme bank som han ikke visste at han hadde. Gjennom Horde var begge kortene slettet på blunk.

Visste du at om du har mange kort og høy kredittramme vil det kunne påvirke hvor mye du kan få i boliglån? Det er også en grunn til at du bør si opp kort du ikke bruker.

Når du har lastet ned Horde, lager du en bruker og logger inn med Bank ID. Appen henter opplysningene dine fra gjeldsregisteret. Horde ser ikke hvilke lån du har, og lagrer heller ikke informasjonen din. Neste gang du skal sjekke beløpsgrensene dine må du logge inn med BankID på nytt.

Menneskene bak Horde vil lage en app som hjelper deg til å ta bedre valg i økonomien. De ser på det hele fra et forbrukerperspektiv og ikke et bankperspektiv. Det synes jeg er kult, og jeg er spent på hvilke funksjoner som kommer til å dukke opp i appen etter hvert!

Har du lastet ned Horde?

Du kan laste ned Horde her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.