Små bruktsalg kan bli til store summer!

minimalisme tjene penger Feb 10, 2022

Vet du hva jeg sjelden fokuserer på når det gjelder #selge100-utfordringen? 

Hvor mye man kan tjene på den!

Ja, jeg startet utfordringen med mål om å få inn penger, men fra start har det vært viktigst for meg å skaffe tingene en ny eier. Jeg elsker å kvitte meg med ting, men jeg liker ikke å kaste saker som fungerer, så derfor er det så gull å kunne selge til noen som har lyst på.

Prisen er ofte ikke så høy for gjenbruksting, og det går derfor mye i lave summer. Men vi tjente faktisk mye penger på dette i fjor!

I videoen snakker jeg om beløpene, hva vi har solgt og hvordan vi la opp utfordringen:

Så hvor mye tjente vi?

ja, ok da - Du skal få slippe å se filmen om du ikke vil. Vi tjente 45 528 kroner på å selge ting vi ikke trenger lenger i fjor.

Vi hadde nøyaktig 100 salg i løpet av utfordringen. Er du forresten ny her og ikke har hørt om #selge100?

Hva er #selge100?

Utfordringen lagde jeg for jeg og mannen min i 2019, da vi hadde en del småsaker jeg tenkte vi kunne få solgt, men for lave summer. Så lave at man kan lure på: Er det noe poeng i å lage en annonse for å bli kvitt saken? 

Jeg tenkte at når vi selger mange ting, blir det verdt det til slutt. Som sagt, så gjort - bortsett fra at vi "kun" solgte 97 ting. Siden har tusenvis prøvd seg på utfordringen, og du kan også være med. Du får skjema ved å legge igjen e-postadressen din her:

 

 

Dette var gøy og lønnsomt!

Så gleden var stor når vi i romjula fikk inn vårt salg nummer 100 denne runden. Vi klarte det! Jeg ble intervjuet av lokalavisen om å selge unna ting, og fikk spørsmål om hvor mye vi hadde tjent. Det hadde ikke engang slått meg å regne ut det. Jeg var så opptatt av antall salg, at jeg ikke tenkte på at dette var et veldig lønnsomt prosjekt.

45 000 kroner inn på 100 salg gir en snittpris på 450 kroner. Når jeg ser gjennom listen med salgene teller jeg 77 salg som er til en lavere pris enn 450 kr. Så det betyr at det også er et par dyre ting vi har solgt unna. Det er et golfsett, en barnevogn og et kunstverk. Vil du se hva mer vi solgte?

Hva kan man selge på nettet?

Det korte svaret er hva som helst. I alle fall nesten hva som helst. 

Vi solgte i fjor 18 bøker, masse babyting (klær, møbler, leker og utstyr), 10 klesplagg, 6 kjøkkenting og 30 andre ting fra garasje, boder og rundt omkring i huset. Blant annet noen kommoder og nattbord, hyller fra kjelleren, blue ray spiller, en iPhone med knust skjerm, en vase, gammel støvsuger, vedstativ, james bond DVDer og et fotbad. 

 Så virkelig alt mulig!

Hvorfor utfordrer jeg deg til å selge unna ting du ikke trenger lenger? 

 • Fordi det er deilig å bli kvitt ting, og jeg vil at du skal oppleve det også.
 • Du har noe liggende som noen andre kan ha bruk for
 • Det er en måte for deg å få inn penger på
 • Bra for miljøet at det ikke må produseres nytt til den som trenger det du har å selge
 • Gøy å glede andre med et kupp, slipper de å betale full pris for
 • Blir mer naturlig for deg å kjøpe brukt når du begynner å selge brukt(sparer miljø og lommebok)
 • Blir veldig bevisst på hva man har, og at man har mer enn nok. Det føles tullete å fylle på med nytt samtidig som du kvitter deg med unødvendige ting - så det kan du spare mye penger på også. 

Slik får du solgt tingene dine:

 1. Let frem ting du vil selge og lag masse annonser (tips til ting å selge kommer under)
 2. Bruk ulike plattformer. Jeg selger nesten alt på finn.no, men bruker Bookis til bøker og ´tise til klær. Det finnes også mange kjøp- og salgsgrupper på Facebook, i tillegg til Facebooks egen plattform for kjøp og salg; Markedplace. Jeg har kun solgt på nett, men du kan også lage bakgårdssalg, garasjesalg eller noe sånt.
 3. Sjekk annonsene etter 1 mnd. Hvorfor er ikke denne solgt? Bildet? Overskriften? Prisen? Mangelfull info? Forny annonsen!
 4. Ha prosjektet i hodet hele tiden. Tenk: Hva kan jeg selge? Kan jeg selge denne?
 5. Det er lov å ta et skippertak. Det er mange annonser som skal lages om du skal selge 100 ting. Da vi kom til november hadde vi solgt 55 ting, så da ble det skippertak for oss. Men vil heller anbefale deg å ta skippertaket i starten av utfordringen. Noen annonser ligger ute lenger før tingene blir solgt.

Men jeg har ikke noe å selge!

Jo, det tror jeg du har. Det kan være noe lite, noe stort, noe rart, noe morsomt, noe flott eller bare en dårlig bok. 

 •  Start med å legge ut bøker du ikke vil lese igjen.
 • Fortsett med klær, hvis du har mer enn nok av det.
 • Se rundt deg - noe du aldri bruker, og som noen andre kan få nytte av? Hvor ble det av den forrige telefonen din? Har du fritidsutstyr du ikke kommer til å bruke igjen?
 • Har du en bod, garasje eller loft? Det kan være en stor oppgave å gå igjennom, men det finner du garantert noe du kan selge.
 • Ta rom for rom der du bor, skuff for skuff. Det er så deilig å få ryddet opp!
 • Ha et sted du legger ting du kan selge om du ikke har tid til å lage annonsen der og da. Da har du noe å starte med neste gang det er på tide å gjøre en innsats.
 • Har du får en gave du ikke liker? Selg den!

Klar til å lage annonser for ting du ikke trenger lenger? Her er flere tips:

 

Svar på de mest vanlige meldingene jeg får:

 • Teller vi ting eller salg? 

Vi teller salg. Selger du en eske med DVDer er det 1 salg. 

 • Jeg får ikke solgt noe

Begynn med å se på annonsen din. Er det tydelig hva du selger, nok info og bra bilde? Svarer du ja på alle er det nok prisen som er for høy. Eventuelt prøver du å selge noe ingen er interessere i akkurat nå. Jeg har hatt ting liggende ute i årevis før jeg plutselig fikk flere henvendelser. Ta tiden til hjelp, eller sett ned prisen.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.