Sommer i kapselgarderoben

minimalisme May 24, 2021

Jeg elsker å rydde i garderoben min! Det er nok fordi det skjer bare 4 ganger i året. 

Selv om jeg ikke rydder i den er det alltid ryddig i klærne mine(kan ikke si det samme om resten av huset) takket være at jeg har kapselgarderobe.

Siden 2016 har jeg fulgt systemet til Courtney Carver; project333. Nå merker jeg at jeg går mer bort fra noen av hennes regler, men elsker fortsatt kapselgarderobe!

Min del av klesskapet. Boksen og klærne på toppen er ikke med i denne kapselen. I skuffen har jeg undertøy/strømpebukser. I tillegg til dette har jeg vesker, jakker, sko og treningstøy.

Hvorfor jeg digger å ha kapselgarderobe:

  • Jeg har alltid noe å ha på meg, og er fornøyd med det jeg har
  • Jeg slipper å tenke så mye på klær
  • Ønsker meg sjeldent noe nytt (sparer penger og klimaet)
  • Går raskt å velge antrekk hver dag
  • Enkelt å legge på plass klær som har vært vasket når det er så god plass i skapet
  • Nevnte jeg hvor ryddig det er?

Hvordan jeg jukser:

Som jeg nevnte over følger jeg ikke "reglene" til punkt og prikke lenger. Dette er hva jeg nå "jukser" med.

Sesongene

Courtney har 3-månedsperiodene januar til mars, april til juni, juli til september og oktober til desember. Jeg endrer i garderoben når været tilsier det, ikke kalenderen. 

Lengden på periodene

Nå går det sjelden akkurat 3 måneder mellom hvert skifte i garderoben. Men det betyr ikke at jeg endrer mer enn 4 ganger i året. Vinterperioden ble lang i garderoben min denne gangen. Fra Adam ble født i oktober og helt til nå. Ble bare en halvveis ryddings rundt jul. 

Jeg teller ikke plaggene

Det tredje jeg jukser med er at jeg ikke lenger teller plaggene. What? Det er jo noe av det viktigste med prosjekt 333!? Enig! Det at det var et spesifikt antall klær gjorde at jeg bestemte meg for å teste. Men så har jeg fått et friere forhold til det. Jeg merket at jeg fylte opp mer enn jeg trengte for å komme til tallet 33. Nå har jeg færre plagg.

For ja, nå telte jeg allikevel, siden jeg skriver denne bloggposten ;) Garderoben min inneholder 8 kjoler, 2 yogabukser, 2 andre bukser og 3 skjorter. Jeg har også 1 stor veske, 1 liten veske, 2 ytterjakker og 3 par sko. Det blir 22.

Jeg teller ikke med treningstøy, nattkjole, undertøy, badetøy og tilbehør som smykker og hårspenner.

Jeg har kjøpt noe nytt!

Dette er faktisk ikke juks, for systemet til Courtney sier ingen ting om det. Men jeg har kjøpt utrolig lite klær siden jeg startet med dette for 5 år siden, at jeg føler det er del av det å ha kapselgarderobe. En stor fordel, men også ganske overraskende. Når man har mindre å velge i føler man at det er nok, og et fullt klesskap gjør at man tenker "jeg trenger noe nytt". Det er i alle fall min erfaring!

Når jeg begynner å kjenne på at jeg trenger noe nytt, er det på tide å bytte kapsel! 

Hver gang jeg rydder i garderoben går det en pose til Fretex, og det er faktisk blitt sånn at jeg sliter ut noen plagg nå. Det er en god følelse å ha brukt et plagg så mye at det faktisk er brukt opp! Jeg har også endret litt stil de siste årene, og har f.eks droppet korte skjørt helt nå selv om jeg alltid gikk i det før. Det, og det at jeg ammer, gjør at jeg begynte å ønske meg noe nytt, og det har jeg nå kjøpt.

4 ammevennlige kjoler fra `tise og deilig yogatøy(som enn så lenge ikke har fått gjøre Yoga) fra en liten bedrift i Canada(ja, det ble dyrt med toll etc, men verdt hver krone. har stort sett gått i de klærne siden jeg ble syk.) 

Så her er garderoben min akkurat nå. Om det blir for en måned eller 4 vet jeg ikke - men kaller den for sommer :-)

 

Lyst til å lage din egen kapselgarderobe?

Les alt jeg har skrevet om det tidligere, og se film her!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.