Spareballonger

sparetips Mar 08, 2019
La meg få introdusere spareballonger!

Du har kanskje hørt meg snakke om disse i podcasten eller sett dem på Instagram? Vil du printe ut dine spareballonger med en gang? Trykk her for å laste ned dine spareballonger helt gratis!

Målet med ballongene er å sette i gang med månedlig sparing og få startet på en bufferkonto. To veldig viktige ting.

Månedlig sparing er en vane som virkelig lønner seg. Over tid blir det mye når du sparer tolv ganger i året. Jeg liker å spare dagen etter lønning, så er det gjort. Jeg har et automatisk trekk fra lønnskonto til fondskonto så jeg slipper å tenke på det.

Bufferkonto er en konto med penger du har spart til uventede ting som kan skje. Det er utrolig deilig å vite at man har penger i bakhånd til en parkeringsbot eller et vindu som må byttes ut. Jo mer du eier, jo fler ting kan gå galt. Derfor trenger de med eldre hus større bufferkonto enn de med leilighet. Det er også mye som kan gå galt med bil, så eier du bil er det ekstra viktig med en bufferkonto.

Men så er det ikke alltid så lett å starte en ny vane. Med spareballongene skal vi begynne med et lite månedlig beløp, som vi øker måned for måned. Alle monner drar, og det tar tid å få inn sparevanen. Håper dette kan hjelpe deg i gang!

Jeg har jeg fått hjelp av to flinke venner til å tegne opp spareballonger til oss. Buketten består av 55 ballonger, som hver representerer 1 % av lønna di.

Det er motiverende å følge med på egen utvikling, og det er ballongenes jobb. Etterhvert som du sparer prosenter av lønnen din blir dette arket til et fargerikt kunstverk.

Sparemotivasjon
Med spareballongene kan du etablere en sparevane og fylle opp en liten bufferkonto!
Slik sparer du med spareballonger:
  1. Den første måneden sparer du 1 % av pengene du får inn. 1 % klarer du! Fargelegg 1 ballong! Tjener du 20 000 kr i måneden er det 200 kroner du skal spare. Tjener du 45 000 må du spare 450 kroner. Sett det inn på en egen sparekonto med en gang pengene kommer inn. Det er lett å opprette nye sparekontoer i nettbanken.
  2. Neste måned fører du over 2 % av pengene til din bufferkonto og fargelegger 2 ballonger.
  3. Den tredje måneden sparer du 3 % av lønna. Det begynner å bli litt. Tjener du 25 000 kroner er 3 % lik 750 kroner. Da må du kanskje kutte ut noen småkjøp for å få fargelegge 3 ballonger.
  4. Måned 4 sparer du 4 % av lønna og farelegger 4 ballonger.
  5. Den femte måneden er vi oppe i 5 % av lønna. Kan du kutte ut et abonnement på noe som ikke gir deg mye glede? Fargelegg 5 ballonger

Det kan hende 5 % er det du har rom for å spare akkurat nå. Da fortsetter du med samme beløp hver måned fremover, og fargelegger 5 ballonger hver måned til kunstverket er klart. Da er vanen inne, og om bufferkontoen ikke trenger å være større kan du spare til jul, neste ferie eller noe annet herlig.

Har du rom i økonomien eller klarer å endre flere vaner, fortsetter du å øke med 1 % og 1 ballong hver måned. Når alle ballongene er fargelagt er du oppe i en månedlig sparing på 10 %. Hvis du har en lønn på 23 000 kr har du en buffer på 12 650 til jul!

Fortsett med 10 % som et fast beløp neste år og du har fått deg en fantastisk bra sparevane! Det er heller ikke noe i veien for å fortsette å øke med 1 % hver måned til neste år også. Men la oss ta en måned om gangen. Er du klar for å spare 1 % av lønna di denne måneden?

 

Trykk her for å laste ned dine spareballonger helt gratis!
 

Har du allerede en sparevarne utfordrer jeg deg til å øke sparingen i takt med utfordringen. 1 % av inntekten denne måneden. Det kommer til å bli utfordrende selv for meg. Men jeg er med, og de første månedene skal jeg klare å henge med! Jeg har festet skjemaet på innsiden av kjøkkenskapet, slik at jeg kan følge med og bli motivert underveis!

Lykke til alle sammen, og god helg.

Trykk her for å laste ned dine spareballonger helt gratis!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.