Staycation

Oct 10, 2018

Hvis du er ute etter tips til en klimavennlig helgetur, som i tillegg er stressfri og billig, har jeg et tips til deg.

Det er spennende å oppleve andre kulturer, smake ny mat og høre et annet språk, men hvis det viktigste med en ferie er å få være sammen og nyte livet kan du få til det samme her hjemme. Staycation er en ferie du ikke reiser vekk for. Du kan ha den hjemme i ditt eget nærområde, eller til og med i ditt eget hjem! Fordelene er mange. Du slipper å stå opp tidlig for å rekke et fly, stresse med hotellbooking, annen valuta og å huske pass og billetter. Det er økonomisk, miljøvennlig, hyggelig og trendy.

 

Terrassen vår en sensommerdag i fjor

Før vi fikk barn hadde jeg og kjæresten min en hotellhelg hjemme. Det var så koselig! Vi gikk en lang tur hvor vi la merke til byen vår på en ny måte og hadde frokost på senga med ferskpresset jus og croissanter.

Staycation nummer to for meg var en Oslotur for seks Oslo-boere. Vi har lenge snakket om å få til årlige jenteturer, men har ikke fått det til før ideen om staycation kom i fjor. Vi fant en helg alle kunne, og stemte over en rekke ting vi kunne gjøre i den fine byen vår. Vi startet helgen med frokost hos meg, fortsatte med lunsj i byen og avsluttet med middag hos ei venninne. Søndagen tilbragte vi på spa. Så hyggelig å kunne være sammen med vennene i timevis, men allikevel sove i egen seng.

Din staycation kan du forme som du vil, litt avhengig av hvor du bor. Ferieformen passer godt dersom du har små barn du ikke vil være for langt unna, du ønsker å bruke mindre penger enn man gjør på en typisk helgetur utenlands, du setter miljøet først eller liker å prøve nye ting.

Mine best tips til din staycation:

  1. Sett av tiden som om dere var reist bort.
  2. Google hjemstedet ditt som om du ikke visste noe om det.
  3. Planlegg hva du eller dere skal gjøre i forkant av ferien. Jo mer du planlegger, jo mer vellykket blir helgen. La alle vite når ferien starter, og samles da.
  4. Re opp senga som en hotellseng med hvitt sengetøy, og bruk tiden du ellers ville brukt på å pakke koffert til å rydde hjemme, slik at du har ro rundt deg i helgen.
  5. Gjør noe nytt! Gjerne turistaktiviteter som guidet sykkeltur eller besøk et museum du ikke har vært på. Dra på fjelltur eller fisk et nytt sted.
  6. Gjør noe hjemme! Lag stua om til kino og server popcorn til hele familien, eller be reisefølget ditt på drinker og brettspill.
  7. Sett opp et budsjett og hold deg til det. Transport og overnatting sparer du på sammenlignet med en utenlandstur.

Borte bra, men hjemme best?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.