Staycation – din neste ferie?

Nov 18, 2019

Denne ukens podcastepisode handler om en ferieform som er både hyggelig, miljøvennlig og økonomisk. Jeg vil inspirere deg til å senke kravene til hva en ferie må inneholde, og foreslår en staycation. Jeg har skrevet om fenomenet før her.

Hør episoden her.

Ferie uten å reise bort

Staycation er en ferie du ikke reiser bort for. Ordet er laget av stay – fordi du blir der du er og cation – fra vacation(ferie). Ferieformen passer uansett om du vil slappe av eller oppleve nye ting i ferien din. En staycation kan du ha med familien, alene eller med venner.

Det kan være mange grunner til at din neste ferie bør være en staycation:

  • Spare penger. Du slipper overnatting og reise.
  • Spare miljø. Mindre transport.
  • Det er gøy å bli kjent med nærområdet, eller bare være sammen.
  • Slipper å være langt unna små barn. Gjør at flere kan være med på vennetur.
  • Trendy (hvis det ikke er det, bør det bli det)
  • Mindre stress, mer ro. Ingen sikkerhetskontroll, lange flyreiser eller pakking.

Jeg prøver meg på innendørs minigolf på min forrige staycation

For å få feriefølelsen må du planlegge inn ting som gir deg noe av det samme du ville fått om du reiste bort på ferie. Du kan for eksempel spise hotellfrokost. Det kan du gjøre selv om du ikke bor på hotell. Det er også gøy gjøre de aktivitetene turistene gjør. Prøv å google hjemstedet ditt for å se stedet du kommer fra på en ny måte. Og kanskje du får til en helg der du legger vekk mobilen?

Du og de du skal ha staycation sammen med må sette av tiden som om dere skulle reist bort. Det må også planlegges når og hvor ferien starter og hva dere skal gjøre mens den varer. Du slipper å booke reise og hotell, men bør kanskje booke steder å spise eller aktivitetene dere vil gjøre.

Fordi du ikke trenger overnatting og transport er ferieformen rimeligere enn andre helgeturer, også om du bruker en del penger på aktiviteter.

I podcastepisoden foreller jeg om de tre helgene jeg har hatt staycation(en med mannen min, to med venninnegjengen) og deler tips som du kan ta i bruk når du planlegger din staycation.

Hør episoden her!

Eller gå inn på Pengesnakkerne og svar på om du kunne tenke deg å bytte ut en feriereise med en staycation.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.