Trenger ikke reise bort på ferie

bolig Jul 17, 2015

Vi har det jo så deilig hjemme!

Terrassen var rød. Nå har vi malt. Det krevde noen strøk, men jeg har blitt veldig fornøyd, spesielt med at vi malte muren også.

I går innredet vi, og det er her vi kommer inn på økonomi. Den fine daybeden i bambus er fra Indonesia. Den er superfin, og passet perfekt! Vi kjøpte den brukt på finn.no for 3 500 kr. Vi kunne helt sikkert ha funnet et billigere møbel, men vi ville ha bambus. Den billigste vi fant i butikk kostet 7 000 kr. Og den var ikke på langt nær så fin som denne håndlagde. Den passer perfekt til sidebordet i bambus Mannen kjøpte i Marokko. Teppet er også kjøpt der for mange år siden. Plantene har Mannen hatt siden før jeg ble kjent med han, putene er kjøpt på lagersalg sammen med de fine kobberlysestakene. De passer jo perfekt her ute! I taket har vi hengt opp en lampe vi allerede hadde.

Så vi har kun brukt penger på maling, to utelamper og denne daybeden. Godt fornøyd!

Så nå skal vi nyte sommeren! Vi skal til Hellas i august, men akkurat nå føles det veldig lenge til. Spesielt for Mannen. «La oss ta en helgetur» sa han. «Til Gøteborg eller noe!»

«Kjærestehelg! Det hørtes koselig ut! Hva skal vi gjøre i Gøteborg?» spurte jeg, med en plan i hodet allerede.

«Vi skal spise god mat, kikke i butikker, bare kose oss og slappe av» var svaret

Perfekt! tenkte jeg, og spurte om vi kunne ha reist til Oslo og gjort det samme om vi bodde i Gøteborg.

«Vi kan gjøre det samme i Oslo», sa han, og tråkket rett i fella mi…

Så nå blir det kjærestehelg! På terrassen. Ikke noe stress med kofferter og flyplasser, ingen hotellrom som ikke står til forventningene eller usikkerhet rundt hvor vi har lyst til å spise.

Jeg mener fortsatt at det er mulig å være romantisk på budsjett, men denne helga blir det brukt litt penger. Vi gleder oss, og har detaljerte planer.

Vi har malt ferdig noen lister denne uken slik at vi kan flytte inn på hovedsoverommet. Hvitt sengetøy – skikkelig hotellfølelse! Fredagen skal vi ha tacokveld i leiligheten. Lørdag morgen skal appelsiner presses til jus og kaffen inntas i sengen. Vi skal rusle(eller jogge hvis vi føler oss sporty) langs den nye havnepromenaden før vi inntar den nyinnredede terrassen. Her blir det avslapping, boklesing og kanskje en drink(?) før vi pynter oss og går på restaurant. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste ute! Vi gleder oss og er helt nyforelska. Tullete, romantiske og ganske økonomiske. En bevisst utskeielse må det være rom for selv om jeg sparer så hardt jeg kan. Og når jeg plutselig kunne sammenligne med en tur med flybilletter, hotell, flere restaurantbesøk og alle småkjøp det fort blir på en slik tur, handler jeg roser og favorittsjokoladen inn til helgen med god samvittighet.

Hva enn dere gjør i helgen – gjør det meste ut av det. Vi blogges til uken!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.