Varmepumpen er på plass!

Nov 19, 2019

Varmepumpe gjør at jeg kan halvere antall kroner brukt på oppvarming.

I dag ble den montert! Varmepumpen som er så energieffektiv at selv når det er -25 grader, gir den dobbelt så mye varme for hver kWh som en panelovn. Når temperaturen ute er rundt 0 grader, vil pumpen faktisk gi tre ganger så mye varme for hver kWh som en panelovn. Det gjør at det ikke tar mange år før investering i en varmepumpe lønner seg!

God investering

Sammenlignet med oljefyr, som det var i huset her når vi flyttet inn, vil besparingen kunne bli enda høyere enn sammenlignet med panelovn. Og jeg er naturligvis glad for å ikke lenger fyre med olje. Bra for miljøet er det også at pumpen ikke bruker så mye strøm som en ovn for å varme opp like godt.

Monteringen av varmepumpen var gjort på en formiddag. Pumpen har en innedel og en utedel. Innedelen ble plassert på et sted i stuen der den blåser mot spisestuen og varmen kan strømme videre inn på kjøkkenet. Den varmepumpen jeg har skal kunne varme opp områder på inntil 200 m2.

Akkurat nå har Panasonic en kampanje der du kan vinne en varmepumpe av samme modell som den jeg har. Den heter Flagship HZ25UKE og har en SCOPverdi på 5,38. Dette tilsvarer energimerking A+++

En ting jeg ikke visste før i dag, er at denne varmepumpen renser lufta for lukt, bakterier og pollen.

For å sjekke hvor mye du kan spare på å erstatte oppvarmingskildene du bruker i dag med varmepumpen, kan du prøve Panasonic sin kalkulator her.

Konkurransen finner du her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.