Verdien av småpenger

Uncategorized Nov 10, 2019
Hva er poenget med å spare småpenger?

Ukens podcast handler om småpenger, og du finner den ved å trykke her.

småpenger

Har du noen gang sagt setningen «det er bare småpenger»?

Mener du at det ikke har noe å si at du bruker penger fordi de er få?

Jeg er uenig. Både fordi alle monner drar, men også fordi det å spare små summer er med på å gi deg en sparevane. Den vanen kan igjen gjøre at du sparer mer etter hvert.

Så ikke utsett å starte sparingen, bare fordi småpenger er alt du har mulighet til å spare nå.

Selv har jeg alltid spart. Selv når noe koster en liten sum, ser jeg ingen grunn til å bruke mine penger på noe som ikke er viktig for meg. At jeg sparte småpenger hele ungdomstiden min gjorde at jeg kunne kjøpe meg leilighet da jeg var 21 år gammel. At jeg tenker over alle småpenger jeg vurderer å bruke gjør at jeg til sammen sparte 327 041 kroner i fjor.

De erfaringene gjør at jeg vil anbefale deg også å spare småpenger. Ikke tenk at en sum er for liten til å spares, eller at det ikke utgjør noe på sparingen din om du sløser vekk noen småpenger. De er jo bare småpenger.

Eller?

Hvor lite må et beløp være for å ikke ha noen verdi? Jeg tenker at alle kroner har en verdi, og at det derfor ikke finnes noe nedre grense for hvilke penger vi skal respektere.

Tenker du på 37 eller 73 kroner som småpenger, og bruker slike beløp daglig? På et år blir det over 40 000 kr. Det er ikke små penger penger. Derfor vil det være lønnsomt å tenke gjennom alle kjøp. Lar du være å kjøpe, kan du spare.

Alle formuer er bygd opp av småpenger.

Hør podcasten der du laster ned episoder. Den finner på Spotify, iTunes, Google podcast og mange andre plattformer.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.