Vil du også prøve?

Du får tilsendt ditt skjema helt gratis:

Selg 100 ting på et år!

#selge100 er en utfordring om å selge 100 ting du ikke trenger lenger.

Selv om mange av oss har noen større ting som kan selges, blir det mest småting om det skal bli 100 salg i løpet av et år.

Selv gjorde jeg utfordringen for første gang i 2019, flere tusen har prøvd siden da.

Blir du med nå?

Utfordringen starter med  å skrive ut ditt eget skjema. Last det ned gratis ved å registrere deg øverst på denne siden.

Placeholder Image

Slik klarte jeg #selge100

Tips til annonsene dine:

Hvorfor skal jeg selge 100?

 1. For å kvitte deg med ting du ikke trenger. Det er unødvendig å beholde rot, ting du ikke bruker og ting som ikke gir deg noe glede.  Det er godt å kvitte seg med ting. Hvorfor skal vi beholde alle disse tingene som bare tar opp plass?
 2. Når vi selger ting vi ikke trenger får vi inn penger. Pengene kan du bruke som du vil. Til gjeldsnedbetaling, starten på en bufferkonto, til neste års ferie eller kanskje vil du investere pengene?
 3. Det føles bra at tingene vi ikke lenger trenger kan få et nytt liv hos noen andre. Det er også bra for miljøet da vi kan forhindre ny produksjon. Det er hyggelig at andre får glede av ting vi ikke vil ha.
 4. Når du venner deg til å selge brukte ting, blir det mer nærliggende for deg å kjøpe det du trenger brukt også. Vi ser mangfoldet av saker som kan kjøpes brukt, og blir mer klar over hvor godt alternativ det er å kjøpe det vi trenger brukt.
 5. #selge100 er en jobb. Å legge ut så mange annonser, finne ting å selge og avtale med kjøpere tar tid. Men jeg, og flere med meg innså at i løpet av utfordringen at det blir et sparetips i seg selv! For når det kan være så styrete å selge noe man kun får 100 kroner for – blir man mye mer skeptisk til å kjøpe nye ting. Både fordi prisen på nye ting er høy sammenlignet med prisene man får for brukte ting, men også fordi vi vet at det er en jobb å bli kvitt saken igjen, om vi ombestemmer oss. Prosjektet har gjort meg enda mer bevisst på hvilke ting jeg vil ha i livet mitt, og at jeg klarer meg fint uten masse saker.

Hvorfor 100? 

100 ting høres mye ut, og det er det også. Men vi snakker ikke om 100 stoler, sykler eller trampoliner her. Du kan også selge små ting. Og det er grunnen til at målet er et antall og ikke en pengesum. For å motivere til å legge ut annonser også for småting. Alle hundre tingene må ikke være småting heller. Selger du bilen eller sofaen teller så klart det også med, men skal det bli 100, vil det nødvendigvis bli mest småting for de fleste av oss.

Min motivasjon for å selge 100 ting var at jeg ville at det skulle være verdt det å lage annonser og selge småting. Jeg tenkte at det isolert sett ikke var noe poeng i å selge ting jeg kun fikk 50 eller 100 kroner for. Men om jeg kom opp i 100 ting, ville det bli en god sum uansett. Og 100 ting ut av huset måtte jo være godt. 

Mindre rot i livet og litt mer penger.

 Slik gjør du det

 1. Last ned skjemaet. Du kan lage ditt eget opplegg, men å ha noe å følge med på underveis i året er veldig bra. Det minner deg på prosjektet, det er motiverende å krysse ut - nærme seg målet - se det visuelt. I tillegg til arket med de grønne sirklene er det ark du kan fylle ut hvilke 100 ting du har solgt og hvilken pris du fikk for dem. Og det er ganske bra. Ikke bare for deg som liker å følge med på beløpet også. Jeg fant fort ut at det var lurt å fylle ut listen bare for å holde styr på salgene også. Hvilket kryss var egentlig hvilket salg?
 2. Finn noe å selge. Du må gjerne lage deg en eske eller et hjørne eller bod for alt du vil selge. En fordel med det er at du alltid finner tingen som blir solgt, også om det har gått noen måneder siden du laget annonsen. De fleste av oss har ting å selge i boder, garasje, loft, klesskap, bokhylla, kjøkkenet og flere andre steder. Du kan starte i en skuff eller med et skap. Er en gjenstand mer verdt for deg enn du tror du får solgt den for – behold den. Er pengene mer verdt for deg, legg gjenstanden ut for salg.

Du kan selge CD-samlingen, baby- og barneting, kaffemaskin, stoler og andre møbler, mobiltelefoner, kjøleskap og andre hvitevarer, lysestaker, kniver, popcorn-maskin, klær, DVD-spiller og annen elektronikk, interiørgjenstnder, biler og andre kjøretøy, bøker, kjøkkenapparater og service, møbler, vesker, smykker og sportsutstyr. Vi har blant annet solgt panelovner, dører og dørhåndtak. Du kan selge bildeler, planter, skøyter, julepynt og minst 100 andre ting!

 1. Finn ut hvor du skal selge og opprett bruker. Det finnes etter hvert mange plattformer for kjøp og salg. Apper og nettsider. Facebook grupper som er opprettet for en bestemt kategori av varer eller et geografisk område, facebook marketplace, finn.no, 'tise og bookis er steder jeg har solgt i år. Det går også an å selge tingene fysisk på et bruktmarked eller gjennom en butikk som tar kommisjon.
 2. Lag annonser. Bare gjør det. Alt stopper her hvis du ikke får annonsene ut! Å lage mange annonser så tidlig som mulig tidlig på året er lurt. Noen ting tar det tid å få solgt, og da kan det være for sent å legge ut annonsen de siste ukene av året. Tips til selve annonsen finner du litt lengre ned på siden. Når du lurer på hvor du skal starte kan det være lurt å tenke sesong. Og ikke samle tingene dine i en annonse. Lag en annonse for hver ting om de ikke er veldig relevante for hverandre.
 3. Svar raskt på forespørsler. Ofte er det ikke bare du som har aktuell gjenstand til salg, så svar raskt for å sikre salget. Det beste er om noen vil hente tingen, synes jeg. I de fleste tilfeller svarer jeg nei til å møte folk, fordi jeg ikke har tålmodighet til å stå på et busstopp eller finne frem et sted for å selge noe jeg ikke får så mye for. De som ikke kan komme dit jeg bor eller der jeg er kan jeg sende til, men det er ikke alltid det er verdt det heller. Krever gjenstanden en spesiell type emballering vil det kanskje ikke lønne seg, selv om kjøper betaler porto.
 4. Tell og følg med. Jeg teller hvert salg. Selger jeg en CD-samling eller pakke med 5 bukser teller jeg de salgene som 1. Selger jeg både CD’ene og buksene til samme kjøper teller jeg det som to salg, og krysser av i to sirkler.  100 salg er 2 i uken, men starter du bra kan du også ha noen roligere uker. Et år er langt, men 100 er mange 😊 

Tips til annonsene

Når du skal selge noe, er det viktig med gode annonser. Jeg tenker litt sånn at npr jeg skal selge noe litt dyrere, legger jeg enda mer innsats i bilder og beskrivelse. Jo mer man må betale for en ting, jo mer vil man vite. Men også når det gjelder de rimelige tingene må man ha en del ting på plass for at noen skal være interesserte i å kjøpe.

Overskriften

Overskriften er viktig, fordi den er søkbar. Snu situasjonen og tenk at du er en som vil kjøpe. Hvilke søkeord ville du brukt om du var ute etter det du skal selge? Disse ordene må du har med i overskriften. Vær så nøyaktig som mulig i beskrivelsen din. Bruk merkenavn, farge, hva det er og gjerne også størrelse i overskriften. 

Bildene

Du må ha bilde i annonsen din. Det kan holde med ett bilde, men du må få vist frem det du ønsker å selge. Ta bilde i dagslys. Skal du selge klær bør du eller noen andre ha dem på seg(gjelder ikke barnetøy – de kan fint legges utover på gulvet).

Ikke ta bildene i boden, det blir mye finere om du gir tingene naturlig lys og roligere bakgrunn. Ta nærbilde av eventuelle feil og mangler.

 Teksten

Beskriv gjenstanden godt. Hva er det, hva skal den brukes til. Er den gammel? Har den noen feil eller mangler? Tenk på hvilken informasjon du ville vært ute etter om du var kjøper? Husk å oppgi størrelser, enten det er et par sko eller en kommode. Ha også med merkenavn, tilstand, størrelse og andre ting som er relevant for kjøperen. Skriver du en god tekst slipper du å få mange meldinger med spørsmål. Det kan også være fint med en forklaring på hvorfor tingen selges.

 Pris

Det kan være vanskelig å sette riktig pris. Et tips er å finne lignende annonser og se hva andre forventer å få for den samme tingen du skal selge. Du kan også spørre deg selv: Hva ville jeg betalt for denne brukt?

Setter du prisen for høyt vil du ikke få solgt. Jeg pleier allikevel å starte litt høyt, og så sette ned prisen om varen ikke blir solgt første måneden. Lav nok pris gir et marked for alt.

Hør podcastepisoden om #selge100

Trykk på bildet for å komme til iTunes og høre epiosoden. Vil du heller høre på Spotify trykker du her, for Google podcast trykker du her, og Stitcher her. Pengesnakk podcast finnes på de fleste plattformer du kan høre podcaster. 

Er du med?

Jeg har laget et skjema du kan skrive ut, og bruke helt gratis.

Placeholder Image