17.mai!

May 17, 2019

17.mai er festdagen over alle. Korps, flagg, bunad, smil og gode venner.

Siden jeg digger 17.mai-feiring kan jeg gjerne bruke litt penger på denne dagen. Allikevel pleier den å bli ganske billig.

Klær

Lise Vermelid bunadJeg har bunad. Vestfoldbunad som bestemor har sydd. Først til min tante, så sydd om til meg. Hver 17.mai tar jeg den frem igjen, Jeg er så glad for at jeg har bunad! Tradisjon og håndverk, familiehistorie. Siste tilskudd er en ordentlig sølje jeg fikk i gave til 30-årsdagen min.

Mannen går i dress, med en 17.mai-sløyfe fra et tidligere år.

Arveprinsen går selvsagt i arvede klær – en «bunad» sydd av min mormor, bunadskjorte og bunadsko kjøpt brukt i fjor passer fortsatt. Søljen hans er arvesølv han fikk til dåpen. Heldige oss.

Mat

De siste årene har det vært frokost hos oss, arrangert etter alle-tar-med-en-ting-prinsippet. Det er veldig lurt å avtale på forhånd hvem som tar med hva. Vi har pleid å gjøre det sånn at en tar med jus og melk, en tar med noe pålegg, en tar med ost, så stiller vi med eggerøre og baguetter/brød.

Lek og moro

Det vi finner på er som regel gratis. En gåtur med barnetog og feiring. Men vi har med penger til en is – uansett hvor kaldt det er. 17.mai er 17.mai.

Mer mat

I år skal vi være hos oss også etter turen i byen. Jeg har gjester fra Tyskland og har også invitert noen flere. Jeg laget derfor linsegryte i går og trenger bare å lage ris på selve dagen. Flere ganger har jeg blitt litt sulten utover 17.mai, fordi vi bare har planlagt frokost. Men i år har jeg endelig planlagt litt bedre.

Da gjenstår det bare å stryke flagget!

God feiring, alle sammen!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.