Mitt forbruk hittil i år

mine tall Apr 30, 2021
forbruk pr måned

Jeg vet ikke om dette er så veldig interessant for andre enn meg, men her kommer en oversikt over forbruket mitt hittil i år.

Jeg har lagt sammen hva vi har brukt av penger de fire første månedene i 2021 og delt det på fire slik at det du ser her er en gjennomsnittsmåned.  Så har jeg delt utgifter jeg deler med Tom på to, slik at det er kun min andel av forbruket du ser her.

Jeg gjorde det samme i fjor. Da hadde vi veldig høyt forbruk på grunn av oppussing, og jeg gikk i minus hver eneste måned. Nå har jeg ikke med inntekter og investering i dette innlegget. Kun forbruk. Kan lage egne innlegg om det om det er interessant å se.

Bolig

Mesteparten av forbruket mitt har gått til bolig. Det er oppussing(har vært lite av det i år), renter og gebyr på lånet(avdragene regner jeg som sparing), strøm, internett, forsikring(hus og innbo) og kommunale avgifter.

Min andel per måned: 5400 kr

Hytte

Hytte koster penger. Vi kjøpte hytte sammen med svigermor for 4 år siden. Da var hytta tilknyttet et hotell som leide den ut størstedelen av året. Nå er hotellet konkurs, så den avtalen finnes ikke lenger. Vi leier fortsatt ut av og til, men har ikke hatt noen utbetalinger hittil i år fra firmaet vi leier ut gjennom. Jeg er spent på å se hvordan balansen mellom inntekter og utgifter på hytta er når året er omme. Utgiftene på hytta er strøm, renovasjon, fellesutgifter i sameiet og forsikring.

Foreløpig månedskostnad hytte: 3054 kr

Mat

Mat har vi brukt mer på i år enn i fjor, og spesielt mye den siste måneden med sykdom og lite planlegging.

Min andel per måned: 2890 kr

Felles forbruk

Det jeg har samlet i denne kategorien er bl.a. reise og livs-forsikring, gaver, medlemskap vi har, bil og alt annet felles ting som ikke er mat.

Min andel pr måned: 2653 kr

Barn

Barna er også en utgift. Kategorien består av barnehage + innkjøp av ting de trenger/vi har lyst på. Ny (brukt) sykkel er av tingene som er kjøpt inn i år.

Min andel pr måned: 2392 kr

Eget forbruk

Til sist er det eget forbruk. Det har vært litt sykdomsutgifter i det siste, men også nytt yogatøy. Studielånsnedbetalingen er også med her.

Forbruk i snitt pr måned: 2057 kr

Totalt forbruk årets 4 første måneder

Per nå ser det ut til at jeg bruker 18 500 kroner i mnd. Jeg tror ikke det kommer til å endre seg så mye fremover. Hytte blir det mindre på når det også kommer inntekter der, men jeg kommer nok ikke til å bruke mindre på mat, eget forbruk, felles forbruk, barn eller bolig.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.