Bake billige brød

sparetips Sep 22, 2019
Å bake billige brød til matpakker og frokost er verken dyrt eller vanskelig. For litt over 30 kroner, og litt egeninnsats kan du bake fire store billige brød helt selv.

Det er gøy å gjøre ting selv. Jeg har lenge vært fan av brødbakemaskin, men når min ble ødelagt var jeg litt i tvil om vi skulle kjøpe ny. Vi spiser mer brød etter vi fikk barn. Og barnet skal ha med to matpakker i barnehagen hver dag. Brødet brødbakemaskinene lager har ikke lenger perfekt størrelse for min familie. Hva skulle jeg gjøre?

Jeg ringte mamma.

Mamma har alltid vært glad i å bake billige brød. Med fire barn gikk brødskivene unna. Nå har jeg fått oppskriften, og den deler jeg så klart videre til deg!

Du trenger:

400 g helkorn av hvete
350 g lettkokte havregryn
350 g grov sammalt hvete
350 g grov sammalt rug
ca. 700 g fint hvetemel
1 pk tørrgjær
3 ss nøytral olje
1 ss honning
1 barneskje salt
1 l vann + 0,5 l vann

Kvelden før:
 • Bland helkorn med 1/2 l vann. La det stå natten over.
Brødbakedagen:
 • Bland helkornblandingen med resten av det grove melet, havregryn og salt.
 • Tilsett 1 liter lunket vann bladet med honningen.
 • Bland tørrgjær med noe av hvetemelet og tilsett.
 • Kjør i kjøkkenmaskin
 • Tilsett hvetemelet til du har en passe deig. Deigen bør ikke være for hard.
 • Tilsett gjerne ulike typer frø du har i huset. Det er godt med solsikkefrø, gresskarkjerner, chiafrø eller linfrø, men det er ikke nødvendig.
 • Har du potetrester liggende kan disse moses og tilsettes. Det gir saftige brød.
 • Hev deigen i ca. 1 time.
 • Del deigen i 4 og kna ut brød som legges i former eller ved siden av hverandre i langpanne.
 • Etterhev i 30-40 min.
 • Stek på 190 grader i ca 50 min

Mamma har regnet ut at prisen for 4 store brød blir 32 kroner. Det hjelper på om man spiser mye brød og prøver å redusere matbudsjettet! Ønsker du flere tips til måter å spare på mat kan du trykke her. For de fleste familier er fire brød mer enn man trenger på en gang. Da er det lurt å fryse dem ned. Mamma fryser alltid ned halve brød, slik at hun ikke må ta opp et helt brød om gangen. Det går også an å skjære opp hele brødet i skiver før det fryses. Da kan du ta opp kun de skivene du trenger.

Lykke til med å bake billige brød 

Trykk her for å lese hvordan jeg planlegger ukemeny

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.