Planlegge ukemeny!

planlegging sparetips Jun 17, 2019

Hva skal vi ha til middag i dag? Kjent spørsmål, som det er utrolig deilig å ha et svar på!

Derfor planlegger jeg hva vi skal spise til middag fremover! Slik gjør jeg det når jeg skal planlegge ukemeny:

  1. Kartlegger hva vi skal denne uken. Dette er det aller viktigste har jeg erfart. Skal noen spise hos oss denne uken, eller skal noen av oss spise borte? Skal noen på trening eller noe annet som gjør at vi må ha noe raskt?
  2. Ser hva vi har i kjøleskap som må spises opp. Det blir basen i de neste middagene.
  3. Skriver opp hva vi mangler av ingredienser for at ingrediensene blir til fulle måltider.
  4. Finner på middager til de andre dagene og skriver opp hva som må handles inn.

Og det er det! Trenger ikke være komplisert å planlegge ukemeny. Og det blir faktisk bare enklere og enklere. Delvis fordi jeg har fått inn vanen, men også fordi jeg kan kikke på tidligere uker, og få inspirasjon til hva vi kan spise igjen.

Hvorfor planlegge ukemeny

Hovedgrunnen til at jeg liker å planlegge ukemeny er for å slippe stress. Jeg klarer ikke å komme på en eneste middagsrett på vei hjem fra jobb, og ønsker å slippe å handle når jeg henter i barnehagen.

Det er supert å vite hva vi skal ha, og å ha alle eller nesten alle ingrediensene hjemme. Vi pleier ikke å ukehandle. Det er fordi vi bor i femte etasje, og har mange butikker rett i nærheten. Da er det bedre å handle litt og litt ettersom vi trenger tingene. Handlelisten legges inn i appen «Min familie», så vi begge kan se hva som må handles, og kan krysse ut når vi har tatt med oss noe fra butikken. Tacotingene trenger vi f.eks. ikke før på fredag, men er det tilbud eller nedsatt pris på grunn av dato vet vi at vi skal spise det om noen dager og kan kjøpe det tidligere.

Vi sparer penger på å planlegge, og det er det to grunner. Vi planlegger ut ifra det vi har, og slipper dermed å kaste mat. Er vi allerede på butikken når middag planlegges blir det med ting vi allerede har hjemme i kurven. Det er mer økonomisk å handle etter liste. Da er kjøpene gjennomtenkte og mer fornuftige enn kjøp som blir gjort på butikken (ja, det gjelder også på matbutikken).

Maten vi lager er sunnere. Når jeg må finne på noe på vei fra jobb er plutselig «rask» og «god» de eneste kriteriene. Når jeg planlegger i fred og ro kan jeg også tenke på pris og næringsinnhold.

Menu uke 25

Mandag blir restene fra søndagsmiddagen tilbehør til fiskekaker som ble til overs fra forrige uke. Det er økonomisk å kjøpe storpakninger så lenge alt blir spist!

Tirsdag skal vi bruke opp to pakker sjampinjong jeg ikke vet hvorfor vi kjøpte så mye av. Handlet uten liste kanskje? Soppen skal bli suppe, med krutonger laget fra gammelt brød.

Onsdag skal ingen spise middag her, så da planlegges det heller ikke noe. Jeg skal spise ute med kollegaene mine, og guttene drar på hytta. De er ikke tilbake før på fredag.

Torsdag spiser jeg litt av hvert jeg finner i skapene. Greit å gjøre når jeg er alene.

Fredag er det taco så klart.

Lørdag blir det ikke noe middag for oss, da vi skal i bryllup. Barnevakten kan lage spagetti med kjøttdeigrester (jeg spiser ikke kjøtt, så blir alltid rester av det etter tacoen) blandet med en ferdig pastasaus.

Søndag blir det middag med barnevakten. Jeg skal lage spinatstuet laks.

Vil du planlegge ukesmeny? Kanskje du vil inkludere denne linsegryten?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.