Derfor eier jeg ikke 50 % av leiligheten vår

bolig familie Mar 01, 2019
Jeg bor i en leilighet i Oslo sammen med mannen min og sønnen min. Vi er gjeldfrie. Jeg eier 35 % av boligen. Hvorfor det?

Det er flere som har lurt på hvorfor jeg ikke eier 50 % av vår felles bolig. Jeg snakket litt om det i denne podcastepisoden også, men her kommer svaret for dere som ikke hører på podcasten:

Fordi det passer best for oss.

Og hvorfor det?

Mannen min er også en økonomisk fyr. Han er 11 år eldre enn meg og formuen hans var større enn min da vi bestemte oss for å kjøpe leilighet sammen.

Lønnen vi begge fikk inn hver måned var ganske lik.

Vi snakket sammen om hva som er viktig for oss, og var enige om at vi vil heller være likestilt i hverdagen enn på et papir. Vi ville heller eie ulik andel av boligen og ha like store lån. Derfor endte vi opp med denne fordelingen: jeg eier 35 %, han 65 %.

pengesnakk bedroom

Med like store lån og omtrent like stor lønn hadde vi det samme å rutte med hver måned. Og det føles fint!

Alternativet hadde vært å eie boligen 50/50. Da ville jeg hatt et stort lån, og han et lite. Hvordan skulle vi da fordele andre hverdagsutgifter? Vi hadde sikkert funnet en løsning på det hvis det var viktig for meg å eie 50 %, men det er det altså ikke. Vi deler 50/50 på alle familieutgifter.

Jeg var litt ivrigere på tilbakebetaling enn han, og ble raskere gjeldfri med mine store månedlige avdrag. Men nå er mannen min også gjeldfri. Han har en større formue enn meg investert i denne boligen.

Har jeg gått i kvinnefella?

Nei, jeg tør å påstå at jeg ikke har det. Dette var en løsning vi grublet lenge på, og jeg mener fortsatt at det er den beste løsningen for oss.

En faktor er også at dette er en dyr leilighet. Hadde jeg vært 1 person hadde jeg aldri kjøpt en toppleilighet over to etasjer i Oslos dyreste bydel med to takterrasser, to bad og mancave på loftet.

Jeg synes jeg har nok kapital bundet opp i bolig med mine 35 %, og om jeg skulle bli skilt skal jeg fint klare å skaffe meg egen bolig. At jeg ikke har alle midlene mine i bolig, gjør at jeg også kan investere i fond. Det trives jeg godt med

Jeg er så glad for denne løsningen, selv om det måtte mye tenking og regning til for at det skulle både føles og være rettferdig og riktig.

Har du delt leilighet med noen og valgt en annen løsning?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.