Forbruksliste

Aug 30, 2019

Forbruksliste heter denne ukens podcastepisode. Den handler om noe jeg, og kanskje også du, skal gjøre i september. Episoden kan du høre her.

I podcasten forteller jeg hva en forbruksliste er og hvorfor vi skal skrive en. Men for deg som ikke hører på podcasten kommer det her også:

Hva er en forbruksliste?

En forbruksliste er rett og slett en liste over forbruket vårt. Vi skal skrive opp alle penger vi bruker i 30 dager. Jeg starter 1. september, og håper du er med!

Vi skal skrive opp underveis i måneden, helst med en gang et kjøp er gjort. Vi skal inkludere alle penger som brukes, både kontantkjøp, det du betaler med kredittkort, regninger og annet som betales fra nettbank, mobil og diverse kort.

Last ned din forbruksliste gratis her

Hvorfor skal vi skrive forbruksliste?

Det finnes mange grunner til å skrive en forbruksliste. Målet mitt er å tenke enda mer over pengebruken min og merke meg hva ting koster.

Vi vil også kunne se hva pengene våres går til, bli mer bevisst forbruket vårt, og kanskje også bli motiverte til å ta mer kontroll over utgiftene våre.

Jeg har laget et skjema som jeg skal bruke. Det kan du laste ned gratis ved å trykke på bildet. Du kan også lage et notat på mobiltelefonen, føre beløpene inn i et dokument på PC eller føre det inn i en notatbok. Ditt valg. Det viktigste er å føre opp alle summene, og å gjøre det så raskt som mulig etter kjøpet er gjennomført.

Vi skriver opp for å reflektere over pengene vi nettopp brukte, og da bør det skje samme dag.

Det holder kanskje ikke med et ark

For veldig mange vil det ikke være nok med 1 enkelt ark, så skriv ut flere. Jeg starter med et til mitt private forbruk, et til felles familieforbruk og gir et til Tom, slik at han kan skrive opp sine summer.

Jeg skal være ekstra nøye når jeg planlegger ukesmeny i september, så jeg får så få summer å skrive opp som mulig. For det er en jobb – det å føre forbruksliste. Og det at det kan være et ork å skrive opp alt, er faktisk litt av poenget 

Last ned din forbruksliste her

Er du med fra 1.september?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.