Hvordan tjener jeg penger på Pengesnakk?

tjene penger Jun 24, 2021
tjene penger blogg instagram podcast youtube

Det har vært fulltidsjobben min siden sommeren 2019. Men hvordan tjener jeg penger på Pengesnakk?

Flere inntektsstrømmer

Hovedgrunnen til at jeg sa opp fast jobb for å drive med Pengesnakk 100 %, var at jeg ikke hadde tid til alle Pengesnakk-prosjektene ved siden av full jobb. Det gikk for en periode, men når oppdragene ble større og henvendelsene flere måtte jeg velge. Og valget ble enkelt.

Jeg hadde tjent under 100 000 kroner de første 5 årene jeg drev Pengesnakk. Til sammen! Allikevel var jeg ikke redd for at jeg skulle mislykkes økonomisk når jeg satset på å starte for meg selv. Jeg så at det var flere måter å tjene penger på, og det gjorde meg trygg i valget.

De første kronene jeg tjente kom fra annonser på nettsiden. Først i 2019 begynte jeg å tjene penger på andre ting. Det var da foredrag i ulike banker og for foreninger. Jeg gjorde også små oppdrag for andre. Senere har jeg tjent penger på boksalg og samarbeid på de ulike plattformene mine (podcast, blogg og sosiale medier).

Jeg visste ikke da jeg startet opp hva jeg skulle tjene mest på, og det vet jeg fortsatt ikke fra år til år. Jeg har fått muligheter jeg ikke ante fantes og jeg er fleksibel med tanke på hva jeg skal jobbe med. Det er viktig for meg av flere grunner, også økonomisk. Den største inntektskilden jeg hadde i firmaet i 2019 var foredrag. Det ble brått slutt på det året etter. Hvordan koronarestriksjoner gjorde det praktisk talt umulig å leve av å holde foredrag er et eksempel på hvor lurt det er å ha flere ben å stå på. 

Pengesnakk-foredrag i Bergen februar 2020

Jeg er ikke avhengig av å lykkes økonomisk med alt jeg driver med av prosjekter. Men jeg må ha inntekter. Og det har jeg hatt mye av i år.

Jeg har vært utrolig heldig som har fått muligheten til å gi ut boken jeg skrev på Kagge forlag, jobbe med Almanakkforlaget om Pengesnakk året rundt 2021(og 2022), Extra-ambassadørskapet mitt og samarbeidene jeg har hatt på podcast og de andre plattformene mine. Jeg er veldig opptatt av å ikke reklamere for ting jeg ikke bruker selv eller vet at mange av dere som følger meg har nytte av å høre om. 

At jeg har flere gode inntekskilder gjør at jeg kan gjøre mye med Pengesnakk som jeg ikke tjener penger på direkte. Å få jobbe med å gjøre privatøkonomi enkelt og forståelig gir så mye mening for meg. At jeg er med å bryte ned tabuer, gjøre sparing gøy og gi mennesker tro på at de kan utrette mye med pengene sine er jeg takknemlig for hver dag.

Jeg har tjent mer enn noen gang dette halvåret

Hvor mye jeg har tjent, og hvor mye fra hver inntektskilde viser jeg i denne videoen:

500 000 kr på et halvt år refererer til hvor mye jeg har investert så langt i 2021.

 Dette er mine inntektskilder i år:

  • Royalties fra boka mi Pengesnakk, slik sparer du deg lykkelig
  • Royalties fra Pengesnakk året rundt 2021
  • Foredrag og kurs
  • Samarbeid/annonser på podcast, blogg og Instagram
  • Jobber jeg gjør for andre 

Hva med deg?

Enten du driver for deg selv eller er ansatt - får du all inntekt fra samme ting, eller har du også flere ben å stå på?

Det finnes en million måter å tjene penger på, også ved siden av full jobb. Se bare her, på denne listen med tips til måter å finne ekstra penger på.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.