Et år i Villa Solsikke

bolig Aug 07, 2020

Denne uken har vi bodd her i huset vårt i et år!

Og ikke en eneste av de dagene har jeg angret på at jeg gikk fra å være gjeldfri i byen til å ha 2,5 mill i lån utenfor byen.

Vi elsker å bo her. Huset har alt vi trenger og ønsker oss. Nesten. Vi vil gjøre det enda mer praktisk og har noen tanker og planer som også kan gjøre husøkonomien bedre.

Det brukes mye penger på oppussing, selv om vi gjør det vi kan for å holde kostnadene nede. Tom gjør mye av jobben selv og har noen triks for å få det fint til lavest mulig pris.

Vi har laget en podcastepisode om oppussing med triks og tips og svar på deres spørsmål. Hør den her!

Det er 2.etasje som har vært fokus for oppussingen vår. Vi har renovert badet, et gjesterom, laget kontor til meg av et kott + en del av gangen, pusset opp resten av gangen og er nesten ferdig med det nye soverommet.

Slik ser det ut i 2.etg nå:

Gjesterom:

Det minste rommet ble enda mindre etter vi "stjal" et hjørne av det for å lage dusjnisje på badet. Men det fungerer helt fint som gjesterom(faktisk har vi sovet en del her selv etter oppussingen fordi jeg liker gjestesenga bedre enn vår seng). Muligens blir dette babyrom til neste år. Vi får se.

Bad:

Heldigvis har vi bad med dusj i 1.etasje også, for dette badet tok det lang tid å få ferdig. Vi hadde egentlig planer om å beholde det gamle badet et par år, men plutselig en dag i november begynte Tom å rive.. Det er jeg veldig glad for nå, for selv om det tok lang tid å få ferdig selve badet, startet rivning av det hele oppussings-prosessen, som har gjort at vi får det veldig veldig fint her i 2.etg.

 Gangen:

Gjesterommet og badet har fått skyvedører, som gjør gangløsningen bedre. Spesielt siden vi flyttet døra til det nye soverommet vårt til rett ved siden av(bakerst til venstre). Kunne blitt dørkrasj her!

Ny takluke har vi også fått på plass (den gamle var ikke tett og sendte mye varme opp på loftet). 

Grunnen til at vi flyttet døra inn til det nye soverommet vårt var for å gjøre plass til kontoret mitt i gangen. Se så fint jeg har det nå!

 Kontor:

Her kom gulvet endelig på plass denne uken! Det mangler fortsatt lister, som i de andre rommene. 

Det nye soverommet vårt:

Gulvet skal oljes i kveld, og så er vi klare til å flytte inn her. 

Resten av andre etasje består av vårt soverom(fremtidens gjesterom) og barnerommet til Emrik. De rommene var neste på oppussingslista, før plutselig spisestua så slik ut:

Skal vise dere mer av 1.etasje senere, og de to siste soverommene når de er klare. Det tar sin tid når gulvene må åpnes og alt må bygges opp fra bunnen av. Men deilig å slippe knirk i gulvet(som det er mye av i et hus som er 85 år gammelt).

Podcastepisoden hvor Tom og jeg snakker om oppussing er ute nå. Du finner den der du hører på podcast.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.