Selge brukte ting – 7 gode tips!

minimalisme tjene penger May 05, 2019

Nå er vi over 2 000 stykker som har som mål å selge brukte ting i år!

Det er så gøy at så mange av dere vil selge brukte ting. Jeg startet prosjektet med å selge 100 ting bare for meg selv. Jeg ville motivere meg selv til å legge ut annonser og bli kvitt enda mer av rotet vi har her hjemme. Å få inn penger for å komme nærmere målet mitt om å spare 350 000 kroner i år er også en grunn til at jeg startet dette.

Det er over 2000 av dere som har fått #selge100-skjemaet på e-post. 2000 andre enn meg som også mener det er potensiale for opprydning og inntjening i kjøkkenskuffer, klesskap, bokhyller, boder og garasjer! Veldig gøy å gjøre dette sammen med dere, og se dere dele fremgangen og hva dere selger under #selge100 på Instagram

100 ting høres mye ut, og det er det også. Men vi snakker ikke om 100 stoler, sykler eller trampoliner her. Du kan også selge små ting på nettet og i ulike apper. Kjøkkenting, klesplagg til voksne og barn, planter, interiør, bøker, sportsutstyr og leker som ikke blir brukt er ting som fint kan selges på nett.

Grunnen til at målet er et antall og ikke en pengesum er for å motivere til å legge ut annonser også for småting. Gjenstander som kan selges videre for en hundrelapp for eksempel. I seg selv er det kanskje ikke verdt bryet, men 100 ganger 100 kr er 10 000 kr. Til sammen blir det mye. Alle hundre tingene må ikke være småting heller. Selger du bilen eller sofaen teller så klart det også.

«Jeg er overrasket over hvor mye penger det blir av lite»       #selge100-deltager

Det billigste jeg har solgt i år er en bok til 75 kr. Det dyreste jeg har solgt i år er en kameralinse til 1 000 kr. Jeg har kommet til 28 ting, og vet at flere av dere ligger langt foran meg. Jeg teller et salg som en ting. Altså om jeg har en annonse med CD-er og en kjøper tar alle er det 1 salg. Er det en som kjøper 1 CD og en annen kjøper resten er det 2 salg. Er det en kjøper som kjøper to ting fra ulike annonser, for eksempel vaffeljern og joggesko teller jeg det som to salg.

Hvorfor selge 100 brukte ting?
  1. Rydde opp hjemme. Det er kjedelig å kaste noe noen andre kan få bruk for, så da er det fint å kunne gi eller selge det videre.
  2. Få inn litt penger. Til forbruk, nedbetaling av gjeld eller sparing!
  3. Alltid gøy med en utfordring. 100 ting er umulig. Eller…??
Få ditt #selge100-skjema gratis her!

Denne uken fikk jeg lov til å snakke om å selge brukte ting på radioen. Norgesglasset på P1 hadde temauke med kjøp og salg av brukte ting. De hadde innslag om salg av brukte ting 4 dager på rad. Intervjuet med meg ble spredd utover gjenbruksuka, som startet 29.april. 59 minutter uti sendinga kommer jeg inn.

Jeg sendte en e-post til alle som hadde lastet ned skjemaet for en uke siden og spurte etter deres beste tips. Tusen takk for alle hyggelige svar på den e-posten. Jeg har nå samlet deres og mine beste tips her.

7 tips til salg på nett
  • Gode bilder. Kjøper vil se det de kjøper. Ta fine bilder, aller helst i dagslys, og uten forstyrrende bakgrunn. Klær bør vises på et menneske, ikke på en henger.
  • Vær tålmodig. Blir tingen solgt første dag kunne du fått mer for varen  Er ikke varen solgt etter en måned kan du justere pris eller legge ut annonsen på nytt med bedre bilder og mer beskrivende tekst.
  • Teksten er viktig. Ta deg tid til å beskrive det du selger. Bruk ord som potensielle kjøpere vil søke på for å finne det du selger. Bruk merkenavn og hva det er i overskriften, f.eks Ganni kjole, byLassen lysestake eller Klatresko fra La Sportiva. En nybegynner vil kanskje søke på «klatresko», og ville ikke funnet dine under «La sportiva str. 39». Størrelsen er viktig, så den må også oppgis. Både når det er snakk om klær, møbler og småting som lysestaker etc vil kjøper vite hvor stor tingen er. Forklar kjøperen hva det er han er på vei til å kjøpe. Tenk på hvilken info du ville hatt om du var kjøperen, og svar ut i annonsen din. Da slipper du også å få mange meldinger med spørsmål. Det kan også være fint med en forklaring på hvorfor tingen selges. Det er jeg ikke så god på selv, men det kan være fint å vite noe om hvorfor du ikke lenger vil ha tingen.
  • Kom i gang. Det største hinderet for mange er å legge ut annonser – men skal du selge må du legge ut annonser. Jeg, og flere av dere, har en eske, skuff eller hjørne hvor ting som kan selges legges. Da er det enkelt å ta et kvarter med annonseproduksjon en gang imellom.
  • Å sette pris kan være vanskelig. Et tips er å finne lignende annonser og se hva andre forventer å få for den samme tingen du skal selge. Du kan også spørre deg selv: Hva ville jeg betalt for denne brukt? Setter du prisen for høyt vil du ikke få solgt. Jeg pleier å sette ned prisen om varen ikke blir solgt første måneden
  • Vær ærlig om varen ikke er i perfekt stand. Beskriv i teksten eller vis på bildet om det er et hull eller malingsflekk på noe.
  • Svar raskt på forespørsler. Ofte er det ikke bare du som har aktuell gjenstand til salg, så svar raskt for å sikre salget.

Er du ikke med på #selge100 enda kan du laste ned ditt skjema gratis, og følge #selge100 på Instagram.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.