Skattemelding og #selge100

Apr 12, 2019
Nå er en ny episode av Pengesnakk podcast ute!

I denne episoden snakker jeg en del om skattemeldingen. I hovedsak hvorfor det ikke nødvendigvis er så bra å få igjen på skatten. Jeg prøver også å forklare begrepet verdsettingsrabatt.

Skatt

Ønsker du å endre skattekortet ditt for i år? Det kan være lurt å gjøre om det har skjedd endringer i livet ditt som påvirker økonomien og hvor mye skatt du skal betale. Har du hatt som strategi å betale inn alt for mye skatt for å få igjen penger på skatten neste sommer vil jeg også anbefale å endre skattekortet for å heller betale inn riktig mengde skatt, og spare selv på egnet konto.

Endre skattekort

Lurer du på hvilke fradrag du har krav på? Svar på spørsmålene i linken under fra skatteetaten:

Fradragsveileder

Så er det dette med vertsettingsrabatt da, som jeg prøver så godt jeg kan å forklare i episoden. Lurer du på hvor mye verdsettingsrabatt du har krav på, og om du skal fylle i skattemeldingen med beløpet før eller etter verdsettingsrabatten er trukket fra? Linken under gir deg svaret:

Verdsettingsrabatt ved fastsetting av formue

Spareballonger

Vi er inne i måned 2 av spareballongene, og det vil si at vi skal spare 2 % av lønnen til bufferkonto. Har du allerede stor nok buffer kan du spare til noe annet. Sparer du allerede i dag er utfordringen å spare 1 % mer enn før hver eneste måned i 2019.

Vil du lese mer om spareballongene, og laste ned din egen bukett helt gratis, trykk på bildet under!

Barnetrygden har økt

For første gang siden 1996 har barnetrygden økt. De av oss med barn og krav på barnetrygd fikk 84 kroner mer i mars enn i februar. Ikke store summen. Spesielt ikke sett i sammenheng med at barnehageplassen ble 85 kroner dyrere fra nyttår.

Jeg har satt opp barnesparingen med 84 kr i måneden, slik at pengene blir til noe fornuftig på sikt. Over 18 år blir selv 84 kroner i måneden mye.

#selge100

Har du også lyst til å selge 100 ting i år? Bli litt rikere samtidig som du får det litt ryddigere hjemme? Du kan lese litt mer om prosjektet og bli med ved å trykke på denne linken.

Små tips for å komme i gang:

  • Ha en hylle eller et hjørne hvor du legger ting som kan selges. Fyll på jevnlig med ting du ikke trenger eller vil ha lengre.
  • Bare legg ut! Har du noen ledige minutter, legg ut en annonse eller to.
  • Ta fine biler. bilder er viktige. Klær bør helst vises på en person. Barneklær er unntaket. Bilder tatt i dagslys viser det du selger best.
  • Beskriv godt det du selger. Tenk på hva du ville vært ute etter av informasjon om du var kjøper? Husk å oppgi størrelser, enten det er et par sko eller en kommode.
  • Usikker på pris? Søk opp lignende varer for å få en indikasjon på hva du kan selge for.

Lykke til!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.