7 ting vi alle kan gjøre for miljøet

May 24, 2019

Denne uken kommer det en episode om miljø, og 7 ting vi alle kan gjøre for å minske klimabelastningen vår. Jeg oppsummerer punktene jeg snakker om her. Håper du blir inspirert til å gjøre en liten ting for klimaet du også. Alle tipsene er i tillegg til å være miljøtips, også sparetips!

Gå fra engangs til flergangs

Miljøgevinsten av å bruke flaske, ordentlig kaffekopp, menskopp, tøybind, kluter (ikke våtservietter), tøybleier, sekk eller handlenett og flergangsgrill og ordentlig bestikk istedenfor engangsgrill og engangsbestikk blir mindre søppel, mindre produksjon av nye engangsartikler, og mindre sending av billige plastgreier over hele verden.

Her er linken til tøybleieinnlegget jeg lovet i episoden.

Kjøpe brukt

Både klær, møbler og ting som babyutstyr er topp å kjøpe brukt. Bøker, planter(!) og helt unike ting kan du også finne brukt.

Bruke mindre

Rett og slett shoppe mindre. Vi driver med overforbruk av fysiske ting. Kanskje du også kan sløse mindre med vann, energi og ta bedre vare på ting du allerede har, som klær og utstyr. Mye kan repareres og vedlikeholdes.

Senke matsvinnet

Det er så dumt å kaste mat! Mat som har blitt produsert, pakket, sendt – kanskje lang, for så å bli kastet i butikken eller hjemme hos deg.

5 for hvalen

Det er litt kjipt å plukke opp søppel etter andre. Men det blir mye hyggeligere ute, du får god miljøsamvittighet og er et bra forbilde for andre. Plukk med deg noe neste gang du går på gata!

Grønne reiser

Der hver og en av oss kan senke CO2-avtrykket vårt aller mest er ved å fly mindre! Vi kan også gå mer, og kjøre mer kollektivt.

Speak up!

Delta gjerne på klimastreik, men det finnes også flere måter å bruke stemmen din for klimasaken på. Si ifra til andre om ting du har lest. Få de rundt deg til å bli med å bry seg. Snakk med andre hva du tenker på, og hvordan du jobber for å fly mindre, kaste mindre, forbruke mindre.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.