Babyen kan jo hete arveprinsen!?

familie mine tall sparetips Jun 23, 2016

Vi er ikke helt i mål med navn til barnet i magen. Det han trenger av klær og utstyr derimot ligger klart og venter. Og kostnadene ble mye lavere enn forventet!

Som beskrevet i dette innlegget startet vi babyinnkjøpene med å kjøpe en av de dyreste barnevognene på markedet. Deretter gikk vi inn i sparemodus. Fordi vi har hatt god tid til å skaffe alt startet jeg med det man kan få helt gratis. Det var mye mer enn jeg hadde trodd!

Familier som ikke planlegger flere små er ikke interessert i å beholde baby- og barneutstyr. Samtidig vil mange foreldre ha alt nytt til sin lille skatt. Dermed blir det et stort bruktmarked uten særlig press. Bare på Finn.no i dag ligger det 86 418 salgsannonser i kategorien «foreldre og barn».

De tingene som annonseres under «gis bort» er det mer rift om. Jeg opprettet et autosøk på «Gis bort»+ «Foreldre og barn»+ «Oslo». Det har gitt meg nesten alt jeg trenger til babyen! Noen ting jeg henter er så bra og fine at jeg sender en ekstra melding i etterkant for å takke. Giverne er alltid glade for å vite at tingene får et nytt liv hos nye eiere!

Nerd som jeg er har jeg brukt et excel-ark hvor alt jeg ønsket meg til babyen er listet opp. Etterhvert som ting kom i hus fylte jeg ut hvor mye det kostet meg, så jeg har full oversikt over utgiftene. Kategoriene fra utstyrslisten min har jeg beholdt i oversikten under

SOVE OG TUR

Barnevognen kostet 9 449 kroner(og det var med rabatt på 25 %). Det er med liggedel og sittedel, innsektsnett og regntrekk. En parasoll til vognen og en kjekk stelleveske har jeg fått gratis gjennom finn.no. En voksipose har jeg også hentet hos noen som ikke trenger den lenger. Voksiposen virker litt stor for liggedelen. I starten kommer vi nok til å bare bruke et teppe(svigermor har strikket et deilig mykt teppe til det nye barnebarnet), mens vi i vinter også vil ha en dyne i vognen. Vi var på opphørssalg, og fikk vinterdyne til 30 % (349 kr). Dyna er, i tillegg til vogna, det eneste vi har kjøpt nytt til den lille.

Et elastisk bæresjal hentet jeg for 100 kr, mens jeg betalte 200 kr for bæreselen «Ergobaby». Det var inkludert porto. I tillegg sendte selgeren med en mindre bæresele som kan brukes fra fødselen av. Bare Ergobaby-bæreselen koster over 1 000 kroner ny, så det var et skikkelig kupp!

Et bilsete har jeg fått gratis. Bilsete er av tingene det ikke anbefales å kjøpe brukt, men dette var kun brukt som ekstrasete hos besteforeldre, og ser nytt, helt og fint ut. Det kule med dette setet er at det kan klikkes rett på vogn-understellet vårt. Praktisk om baby har sovnet i bilen.

Den fine sprinkelsengen med 2 madrasser, dyne, 3 stretchlaken, 4 tisselaken, 2 sett sengetøy og sprinkelbeskytter har vi også fått gratis.

Her ser dere mesteparten av det vi har skaffet til babyen enten gratis eller veldig billig. Begynner å fylle seg opp!

I starten skal han sove på vårt rom; enten i vår seng, eller i vuggen Mannen brukte da han var liten. Vuggen må vi kjøpe ny madrass til, men dyne(samme størrelse som vogndynen), laken og sengetøy er hentet fra finn-annonser.

STELLE

Jeg vet ikke enda om bleieskiftene kommer til å skje badet eller på soverommet. Vi har derfor hentet både et stellebord med stellematte, og en ekstra stellematte til badet. Det jeg ender opp med å ikke bruke blir lagt ut på finn.no igjen. Greit å ha flere muligheter før vi finner ut hva som blir mest praktisk for oss.

Badebaljen vi hadde sett på i babyutstyrsbutikken fant jeg brukt til 100 kr. En badeinnsats til nyfødte hentet jeg gratis hos en annen familie.

Masse små kluter til stelling har jeg fått gratis, men egne håndklær til den lille mangler jeg fortsatt(trenger han det?).

Tøybleier har jeg brukt en del penger på. Alt er kjøpt brukt. Bleiekostnadene tar jeg derimot ikke med i dette regnskapet, da de blir erstatning for en løpende utgift, og vil spare oss for penger i løpet av bleieperioden. Selge dem igjen etterpå kan jeg også gjøre. Hvorfor vi bruker tøybleier har jeg skrevet om her.

Oljer og salver til stellingen har jeg fått noe av i babyboksene fra Apotek 1, Rema1000 og Libero. Jeg kjøper ikke inn noe mer før jeg vet om det blir nødvendig.

MATE

Jeg håper virkelig at jeg får til å amme barnet! Det er sunt for både baby og meg i tillegg til å være praktisk og økonomisk. Jeg har kjøpt noen amme-BHer, og en ammevennlig singlet(på tilbud) som jeg bruker allerede nå. Resten venter jeg med til etter fødsel fordi det er umulig å vite hvilken størrelse jeg vil trenge.

En ammepute (myBreast friend) var noe av det første jeg fant gratis på finn.no. Vi får se om det blir bruk for den! Flergangs-ammeinnlegg har jeg fått noen av fra en tøybleie-mamma, og jeg har selv strikket et par i ull. En uåpnet lanolinsalvetube fikk jeg av en venninne som ikke hadde behov for den. Brystpumpe har jeg også fått i hus, i tilfelle jeg skulle trenge det, i tillegg til flere flasker, bokser og poser til oppbevaring av brystmelk. Alt har jeg fått gratis, både via finn.no og disse babypakkene. Så når det gjelder amming skal det ikke stå på utstyret!

Gulpekluter har jeg mange av etter å ha kjøpt en pakke på finn.no med «diverse til baby» for 200 kr. I pakken var det også en flaskesterilisator, som kan være kjekk å ha om det mot formodning blir mye flaskemat her.

Smekker, skjeer, tutekopper og barnetallerkener er ting vi ikke kommer til å trenge på en god stund, men som jeg allerede har liggende. Noe er hentet fra finn-annonser, noe har jeg fra den tiden jeg jobbet som Tupperware-konsulent.

KLÆR

Å handle bitte små plagg til babyen som skal komme er en typisk gravidaktivitet. Jeg hadde planlagt å kjøpe et sett til baby etter ultralyden hvis det stod bra til i magen. Det gjorde det, og vi fikk vite at det er en liten gutt vi venter på. Rørte og stolte var vi, men handling av lyseblå klær ble det ikke den dagen. Glemte det faktisk helt bort.

Senere kjøpte jeg to ubrukte bodyer og en liten joggebukse fra en selger på finn. Det skulle vise seg å være 90 bortkastede kroner. Uken etter dro jeg med mannen for å hente en «stor pose med babytøy str. 0-4 mnd». Litt skeptiske var vi, da annonsen ikke inneholdt bilder. Jeg tenkte at det var verdt å hente posen om den så bare inneholdt et par plagg vi ville ha. Resten kunne vi bare gi videre igjen.

En sort søppelsekk fylt med de søteste små plagg, var det vi hentet! Man kunne ikke se på klærne at de var brukt engang. Gleder meg veldig til å kle opp gutten min i disse fine klærne. Det er så mye at jeg vet ikke om vi rekker å bruke alt før han vokser ut av det. Vel verdt kjøreturen! Kommoden er fylt til randen med klær i størrelse 50, 56 og 62.

Så var vi så heldige å arve klær fra en familie vi kjenner med to gutter. To store poser med klær i litt større størrelser. Vi trenger ikke kjøpe noe tøy til gutten det første året i alle fall. Heldige oss!

Men selv om vi ikke trengte å kjøpe noe, havnet det en ullpysj og et sett ullundertøy i mini-størrelser i handleposen da Mannen var på messe for noen uker siden. 500 kroner kostet det, og baby er klar for sin første påsketur til neste år!

DIVERSE

En fin lekematte og en babygym har vi også hentet gratis hos en familie. Litt leker og bamser også. Alt har overlevd vaskemaskin og oppvaskmaskin. Barnesikring vil det ikke være behov for sånn helt i starten, men vi har hentet noen sånne plugger til stikkontakter. Smokker har vi fått i disse babypakkene og termometer har vi fra før av. Et babynest har jeg også vært så heldig å få gratis. Har fått det anbefalt av flere, så det fikk også plass på utstyrslisten etterhvert.

Så hva kostet alt utstyret jeg ville ha til min baby? Alt i alt 11 407,50. Av dette er 9447,50 vognen, så kun 1 960 kroner har vi brukt på resten. Fornøyd med å ha holdt oss til rundt en tredjedel av hva SIFO har beregnet. Mange bruker mye mer enn det også! Kan hende det blir litt supplering etterhvert, men annet enn noen håndklær, bilspeil(?) og madrass til vuggen vet jeg ikke hva mer vi kan trenge.

Nå gleder jeg meg bare masse til hovedpersonen kommer!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.