Dåp på budsjett

Nov 08, 2016

Vi har arrangert dåp for arveprinsen. Det ble en veldig koselig dag med familien og dåpsbarnets faddere. Ikke ble det dyrt heller. Vi landet på 684 kr.

Så hvordan klarte vi det da? Egentlig bare ved å være oss selv. Den festen vi ønsket oss kostet ikke så mye. Kanskje du blir inspirert til å gjøre din neste feiring litt billigere?

  • Send ut digitale innbydelser

Litt tilfeldig, da vi bestemte dåpsdatoen litt sent, og måtte be gjestene holde av datoen med en gang. Da så vi ikke poenget med å sende ut innbydelser. Alle gjestene visste allerede tid og sted.

  • Inviter få gjester

Vi inviterte kun familie og faddere, og ble 20 stykker.

  • Ha selskapet hjemme

Vi flyttet terrassebordet inn og sammen med spisestuebordet ble det langt festbord! Vi fikk låne hvite duker av svigermor og ekstra stoler av en nabo.

  • Bruk pynt du har

Både mannen og jeg er glad i interiør, og har mange fine vaser og lysestaker. Derfor ville vi heller bruke ting vi har til å pynte dåpsbordet. Ingen vits i å kjøpe egen dåpspynt synes vi. Etter bryllupet vårt i fjor satt vi igjen med masse hvite kubbelys. Med blå sløyfebånd rundt ble de til koselige dåpslys.

dsc_1061

  • Lag pynt selv

Enkle servietter kan bli flotte pompoms. Oppskrift her!

  • Plukk pynt i naturen

Jeg elsker høsten, og tok med litt høst inn. Kastanjer og blader i fine farger fikk pynte bordet sammen med farfars forsølvede barnesko.

dsc_1057

  • Lag bordkort selv

Bordkortene ble skrevet for hånd på blått papir, og klippet ut med mønstersaks. Hadde planlagt noe litt flottere, men tiden strekker ikke alltid til for en nybakt mor. Billig ble det i alle fall!

  • Legg feiringen rett etter en annen stor dag

Denne er jo litt morsom, og var jo mer flaks og tilfeldighet enn timing og planlegging, men.. Mannen fylte 40 en uke før barnedåpen. Med flere fine blomsterbuketter i hus, lot jeg vær å kjøpe blomster, og lot jubilantens blomster pynte opp her hjemme på dåpsdagen.

  • Lag maten selv

Vi brukte litt tid på å finne menyen, men endte med å være veldig fornøyde. Vi ville ha noe vi kunne lage ganske ferdig dagen i forveien. Da kunne vi nyte festdagen uten å måtte stå så mye på kjøkkenet. Valget falt på gryterett med ris og en enkel salat til. Det ble både biff stroganoff og en linsegryte, så gjestene kunne velge selv. Her finner du oppskrift på linsegryten!

  • Følg med på tilbud

Når menyen var bestemt sjekket vi hvilke butikker som hadde tilbud på hva. Brus hadde vi kjøpt inn flere uker i forveien fordi vi fant et godt tilbud.

  • Server vann

Vi har kullsyremaskin som brukes mye om sommeren. På vinteren blir den lite brukt, men nå fant jeg den frem, kuttet opp en lime og en sitron og satt på bordet med en gang gjestene kom fra kirken. Karaflene måtte etterfylles flere ganger, og det gikk mer vann enn brus

dsc_1089

  • Be om hjelp

Her bidro dåpsbarnets besteforeldre og faddere med hver sin kake. Vi ba om hjelp med kakene, så det ikke skulle bli så mye styr for oss. Vi hadde nok med borddekking og matlaging i tillegg til babyen. Veldig takknemlig for 4 gode (og fine!) kaker.

  • Følg tradisjoner

Vi endte med et skikkelig luksusproblem. På min side av familien har vi to dåpskjoler, og mannens familie også har en kjole. Da vi ikke hadde tre dåpsbarn ble vi nødt til å velge. Prisen ble uansett kr 0,-. Vi hadde både hvit body og hvit strømpebukse i skuffene med arvet tøy.  Jeg brukte bunaden min, så det ble ingen ekstra kostnader på mine klær heller.

Det går altså ann å feire dåp på budsjett. Og uten at gjestene sitter igjen med inntrykket av at dette var en billig og kjip fest. Nå gjelder det bare å vente på et tilbud slik at vi kan bestille takkekort. Arveprinsen fikk så mye fint!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.