13 tips som vil hjelpe deg å spare penger

sparetips Nov 06, 2019
Spare penger var temaet jeg fikk lov til å snakke om på God Morgen Norge i dag.

Innslaget er kort, og jeg skulle gjerne delt enda flere tips du kan bruke for å spare penger!

I går var dere i Facebookgruppen Pengesnakkerne så greie å fortelle meg hvilke av mine tips dere liker aller best. Under bildet deler jeg 13 tips som garantert vil få deg til å spare penger. Jeg har også satt inn lenker til steder på bloggen jeg har skrevet mer om de ulike tipsene. 

 

13 tips som garantert vil få deg til å spare penger:

 1.  Bruk penger på det som gjør deg lykkelig. Når du slutter å bruke penger på ting som ikke egentlig er viktig for deg, har du mer penger til sparing, og setter mer pris på tingene du faktisk velger å bruke penger på.
 2. Planlegg middagene for flere dager fremover, med utgangspunkt i det du har hjemme. Da ender du opp med å kaste mindre mat, spise sunnere(jeg velger i alle fall oftere sunnere retter når jeg planlegger på forhånd), bruke mindre penger på mat og får en mindre stressende ettermiddag.
 3. Ha et automatisk trekk til sparekontoen med en gang du får inn penger. Rett etter lønning er den beste tiden å sette av penger til fremtidens deg.
 4.  Ha med matpakke. Både til lunsj, når du skal ut i naturen, på biltur og bytur. Bruk #teammatpakke hvis du vil inspirere andre på Instagram til å pakke med seg niste.
 5. Ta vare på tingene du allerede har. Reparer. Hold orden. Da trenger du ikke å kjøpe nytt.
 6. Finn gleden i å ikke bruke penger. Det er lettere å spare hvis du faktisk setter pris på å ikke kjøpe nytt. Jeg snakker en del om det i denne podcastepisoden.
 7. Gjør det til en vane å se om du kan få tak i det du ønsker deg brukt, før du kjøper nytt.
 8. Skriv opp alt du bruker penger på de neste 30 dagene i en forbruksliste.
 9. Se verdien av småpenger. Det hjelper å spare, selv om det i starten er små summer.
 10. Invester! Har du sparepenger du ikke trenger de neste årene er det gøy å se dem vokse.
 11. Ha en egen konto til uforutsette utgifter. Prøv spareballongene om du ikke har en bufferkonto allerede.
 12. Lag deg en kapselgarderobe. Legger du bort sommerklær og tøy du ikke bruker akkurat nå får du en oversiktlig garderobe og mindre lyst på nye klær.
 13. Selg ting du ikke trenger. Jeg har som mål å selge 100 ting i år! Tips til salg av brukte ting finner du her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.