Tips til ekstra inntektskilder // Tjen mer penger!

tjene penger Sep 30, 2021

Det finnes mange måter å tjene penger på. I dette innlegget gir jeg deg tips jeg selv har testet ut, og innspill fra Facebookgruppen Pengesnakkerne.

Tipsene finner du også i denne videoen:

Fast jobb

Første tips er å ha en fast jobb! En fulltidsjobb er et fint grunnlag, også om du vil ha ekstra inntektskilder ved siden av. 

Og har du en jobb er neste tips å be om høyere lønn. For det mest lønnsomme du kan gjøre er å fortsette og gjøre samme jobb på samme tid, men tjene mer. Jobber du i det offentlige, sett deg litt inn i lønnstrinnene, og om du er plassert riktig. Er det noe du kan gjøre for å havne i et annet lønnstrinn?  Jobber du privat, snakk med kollegaer, studiekamerater og fagforening for å se om du ligger riktig med din kompetanse og erfaring. Så gjelder det å finne frem til de tingene som gjør det viktig for arbeidsgiver å beholde deg. I en lønnssamtale trekker du frem prosjektene og resultatene du har levert og ber om høyere lønn.

Får du ikke høyere lønn i firmaet kan det være en løsning å bytte jobb til en bedrift som mener du og din kompetanse og innsats er verdt mer penger. Da kan det plutselig hende din tidligere arbeidsgiver får øynene opp for verdien din og vil matche tilbudet fra ny arbeidsgiver.

Ekstra jobb

Det er flere måter å ha ekstrajobb på. Det kan være en egen stilling på deltid. Det finnes mange mulige jobber ute på finn.no. En ekstra jobb er en topp måte å tjene mer penger, samtidig som du lærer og erfarer noe annet enn du gjør i din andre stilling. Hva med en stilling som støttekontakt, jobbe i en kiosk, sykehjem eller butikk?

En annen måte å jobbe ekstra på er å jobbe overtid eller ta ekstravakter på arbeidsplassen du allerede er ansatt. Har du en type jobb hvor det er mulig å ta en ekstra vakt eller jobbe overtid? Gjør det! Da slipper du å søke på noe nytt eller bruke energi på å lete frem andre stillinger.

Multilevel marketing er en fleksibel jobb du kan drive med deltid eller fulltid. Dette er foretaksmodell som går på å selge varer til omgangskretsen og deres omgangskrets. I tillegg til varer selger du også jobben din videre, for å bygge team og tjene mer penger. Eksempler på produkter er Tupperware (som jeg har jobbet med), kluter, lys, barneklær, sminke, hudpleie og mye mye annet. Det jeg vil du skal være litt obs på er hvor positivt gamle kjente snakker om jobben og hvor mye du kan tjene. De tjener på å verve deg, så de selger gjerne inn et glansbilde av hvordan jobben er. Jeg ville fokusert på om varene er enkle å selge, og om jeg må betale noe for å komme i gang om jeg skulle startet i et slikt firma. Noen taper penger fordi de må kjøpe et varelager de aldri får solgt.

Småjobber/tilfeldige jobber er også en mulighet. Kanskje spesielt for deg som er ung. Jobber du hjemme hos folk med tilfeldige jobber som snømåking, maling, vasking, barnevakt og lignende er inntekten også skattefri.

Du kan også vurdere å starte eget firma. Det høres kanskje voldsomt ut, men du må ikke starte en bedrift med masse utstyr, ansatte, varer og lokaler. Kan du tilby tjenester? Hva er du god på? Hva er det andre typisk spør deg om hjelp til? Du kan bli en onlinegründer. Det er ikke gjort på 1-2-3, men kan være fantastisk lærerikt og innbringende. Du kan lage et videokurs f.eks. Og selv om det er en jobb å få det opp og stå, og markedsføre og selge det, så er det noe du lager 1 gang og kan selge til veldig mange personer. Samme med e-bok - som er mye mer innbringende enn en vanlig bok - per salg. 

Å gjøre hobbyen sin om til en inntektskilde er noe flere har suksess med. Det kan være å sy eller strikke på bestilling, snekre små møbler eller noe helt annet.

Utleie

Det kan være alt fra å kjøpe en firemannsbolig å leie ut til å leie ut høytrykkspyler til timespris.

Eier du egen bolig har du kanskje mulighet til å leie ut et rom eller hybel, eller hele boligen når du er borte. Sjekk også ut Uveil, om noen kan bruke hagen din eller leiligheten din til fotostudio og filmproduksjon.

Du kan også leie ut bilen din, båten din, fritidsboligen din eller mindre ting du eier som verktøy og utstyr til oppussing, friluftsliv og reiser.

Investeringer

Mange investeringer gir ikke løpende inntekt, men øker i verdi over tid. Gevinsten får du først ved salg. Unntakene er aksjer som betaler utbytte og crowdfunding.

Andre tips til inntekskilder

 1. Kan du flere språk kan du jobbe som oversetter eller hjelpe studenter før eksamen.
 2. Passe hunder og andre dyr. F.eks gjennom appen Rover.
 3. Jobbe som reklameskuespiller eller modell. Det finnes plattformer du kan registrere deg på for å få betalte statistjobber også.
 4. Plukke og selge bær (det er også skattefritt)
 5. Sosiale medier kan være en inntektskilde i seg selv om du bygger opp en følgerbase på TikTok, Snapchat, Instagram eller YouTube. 
 6. Spørreundersøkelser på nett. Noen gir betaling i form av gavekort, andre betaler deg. Timelønnen er lav, men tiden du bruker er kanskje tid du ellers ville brukt på scrolling og tv-titting?
 7. Pante flasker. Også lav timelønn, men bonus i form av trim og at du er snill mot miljøet. Ha med 2 poser og plukk litt søppel også. Bokser og flasker som er most kan du få pantet. Butikken må ikke ta det i mot. Jeg fikk nei på 1 butikk, mens andre er greie og teller opp den flate panten manuelt.
 8. Gi privatundervisning.
 9. Mine kryptovaluta.
 10. Selge undertøy eller brukte sokker.
 11. Være trener eller dommer
 12. Kursleder for konfirmanter.
 13. Veileder for yngre studenter som skriver bacheloroppgave.
 14. Selge ting du ikke trenger lenger. Se tips til annonsene her.
 15. Flipping. Å kjøpe noe billig eller hente ting som gis bort gratis, for å selge det dyrere kalles flipping. Velg deg gjerne en nisje med produkter du kan mye om, eller gjør en jobb med å oppgradere/vaske/reparere tingene du hentet. Flipping kan også være boliger, som du kjøper for å selge dyrere etter oppussing/ombygging eller kun ved å vente til markedet er bedre.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.