Hvordan har jeg investert 500 000 kr i 2021?

investering mine tall Jun 30, 2021
500 000 aksjer fond

Reklame - Dette innlegget inneholder vervelink  og affilatelink

Hittill i år har jeg investert over 500 000 kroner. I dette innlegget skal jeg vise hvor pengene kom fra og hvordan jeg har investert dem.

Denne filmen fokuserer i hovedsak på inntekten min i år. Jeg har tjent mer på firmaet mitt dette halvåret enn noen sinne. Her viser jeg hvor inntektene kommer fra og viser summene:

Slik har jeg investert pengene jeg snakker om i videoen 

Mesteparten av det jeg investerer, investerer jeg i fond. Slik har det vært i år også. Jeg har satt inn totalt 437 000. Jeg investerer i fond gjennom Kron (Kron gir både deg om meg 200 kr til investering om du bruker koden 62be7).

Så har jeg investert i lånebasert Crowdfunding. Crowdfunding betyr at flere personer går sammen om en investering, i dette tilfelle lån til bedrifter. Bruk denne linken for å komme i gang selv på plattformen Kameo.

Aksjer og fond: 445 889 kr

Crowdfunding: 63 000 kr

Kryptovaluta: 5 000 kr

Til sammen 513 889 kroner investert hittil i år.

Men hvordan hadde jeg råd til å investere så mye?

Hvis du så videoen jeg la inn over her vet du hvor pengene kom ifra. Først og fremst har jeg tjent mye på Pengesnakk i år. Les dette innlegget for å se hvilke inntektskilder jeg har hatt i år.

Fordi jeg er 60 % i mammapermisjon dette halvåret, har jeg også fått foreldrepenger fra NAV for de dagene jeg ikke jobber.

Jeg har også hatt litt inntekt i form av renter og utbytte fra investeringer jeg har gjort. Jeg har ikke mye inntekt fra investeringene mine fordi jeg først og fremst er en langsiktig investor og fordi nesten alt er i fond. Selv om fondene mine øker i verdi, ser jeg ikke på det som en inntekt, fordi de lar jeg bare stå. Jeg selger meg heller ikke ut av noe, så derfor ingen realisert gevinst annet enn noe renteinntekter fra crowdfunding og 141 kroner i utbytte fra den ene aksjen jeg eier ;)

Jeg holder forbruket på mitt nivå

Jeg er glad jeg har hatt mest fokus på lavt forbruk, selv om jeg har hatt høy inntekt i det siste. Det er jo det forholdsvis lave forbruket som gjør at jeg kan investere mesteparten av pengene jeg får inn. I år har jeg brukt rett i overkant av 100 000 kr, som jeg oppsummerte i forrige blogginnlegg.

Jeg prøver å unngå livsstilsinflasjon. Ser jo at forbruket mitt er annerledes (les: høyere) nå enn for få år siden, men med hus og barn inn i regnskapet er det bare sånn det blir. Verdt det! 

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.